Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Πτήση» κορυφής για τον ΠΑΟΚ

Η νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο έφερε μόνο πρώτο τον ΠΑΟΚ

Eurokinissi

Η νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο έφερε μόνο πρώτο τον ΠΑΟΚ
Η «αλλαγή φρουράς» στην κορυφή, με τον ΠΑΟΚ να περνάει μόνος πρώτος, και τα πολλά παράπονα για τις διαιτησίες σε αρκετά παιχνίδια, ήταν τα δύο στοιχεία που σκιαγράφησαν το προφίλ της 19ης αγωνιστικής της Super League, από την οποία δεν έλειψαν οι εκπλήξεις.

Στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ, συνεχίζοντας στο επιτυχημένο μονοπάτι του τελευταίου διαστήματος, πήρε πολύτιμη νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0, η οποία τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα εμφάνισε αδυναμία στο να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Παναιτωλικού, «λυτρώθηκε» στο 86' χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Βαρέλα από τον Μιχάι και εκτέλεσε εύστοχα ο Πρίγιοβιτς. Την απόφαση του διαιτητή αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι (και όχι μόνο), ενώ απ' την πλευρά του ο ΠΑΟΚ ζήτησε κι άλλο πέναλτι, σε χέρι του Μιχάι στο 66'.

Στην Τρίπολη έμελλε να σταματήσει το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού, αφού έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα και έπεσε στη δεύτερη θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους το τελευταίο διάστημα, κουρασμένοι, χωρίς πάθος, με αγωνιστικά προβλήματα, κυρίως στο χώρο του κέντρου. Επιθετικά απείλησαν κυρίως με ατομικές προσπάθειες του Ανσαριφάρντ, που ήταν και ο σκόρερ της ομάδας του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 39'. Από την άλλη οι Αρκάδες, που προηγήθηκαν με τον Ιγκλέσιας στο 21', εμφανίστηκαν με περισσότερο πάθος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, «χτυπώντας» το παιχνίδι στα ίσια, ενώ είχαν και σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακά τους, Αθανασιάδη, ο οποίος πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις όταν ο Ολυμπιακός πίεζε. Στο ημίχρονο υπήρξαν επεισόδια εκτός γηπέδου μεταξύ αστυνομίας και οπαδών (φέρονται να ήταν του Ολυμπιακού) που θέλησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, που οδήγησε σε καθυστέρηση έναρξης του β' μέρους. Επεισόδια υπήρξαν και μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων.

Μετά από δύο «λευκές» ισοπαλίες (με αντιπάλους την ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο), η ΑΕΚ επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας της Λαμίας με 2-0 στο ΟΑΚΑ, παρέμεινε σε απόσταση «βολής» από την κορυφή και επανήλθε σε καλή ψυχολογία ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική. Η «Ενωση» ήταν καλύτερη και πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στα γκολ των Χριστοδουλόπουλου (40') και Λιβάγια (63').

Στη Νέα Σμύρνη έγινε η μεγαλύτερη έκπληξη της αγωνιστικής, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει πολύτιμη νίκη επί του γηπεδούχου Πανιωνίου με 1-0, χάρη σε γκολ του Τζημόπουλου στο 91'.

  • Αλλα αποτελέσματα: Κέρκυρα - Πλατανιάς 2-0, Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 0-0, Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-1, Ατρόμητος - ΑΕΛ 1-0.
  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 43, Ολυμπιακός 42, ΑΕΚ 41, Ατρόμητος 37, Ξάνθη 27, Πανιώνιος 27, Αστέρας Τρίπολης 27, Παναθηναϊκός 23, ΠΑΣ Γιάννινα 23, ΑΕΛ 21, Λεβαδειακός 21, Παναιτωλικός 19, Λαμία 19, Απόλλων Σμύρνης 14, Κέρκυρα 14, Πλατανιάς 9.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ