Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Γρανάδα» στο «Από Μηχανής»

Η Eταιρεία Θεάτρου «Sforaris» παρουσιάζει από την Τετάρτη 31 Γενάρη, στο «Από Μηχανής» Θέατρο, το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Καλαβριανού,«ΓΡΑΝΑΔΑ», σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Η «Γρανάδα», «η πόλη του καλού θανάτου», είναι ο τόπος όπου άρχισε να μπλέκεται η ιστορία μιας σύγχρονης οικογένειας πριν από 35 χρόνια. Το πρώτο και τελευταίο ταξίδι ενός ερωτευμένου ζευγαριού, ένα ατύχημα που ακολούθησε και μία συμφωνία σιωπής, έδεσαν τις ζωές όλων, με φόντο την ιστορία της Ιωάννας της Τρελής. Η Ιωάννα, μια Ισπανίδα βασίλισσα που πέρασε από την ίδια πόλη και έμεινε κλεισμένη σε ένα κάστρο για 46 χρόνια πενθώντας για την απώλεια του συζύγου της, έγινε η έμμονη ιδέα του πατέρα της οικογένειας και εν αγνοία της τους σημάδεψε.

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Μουσική: Αγγελος Τριανταφύλλου. Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας. Επιμέλεια κίνησης: Αλεξία Μπεζίκη. Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μποζοπούλου. Ιστορικός σύμβουλος: Ελένη Δρίβα. Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή. Παίζουν: Διαμαντής Αδαμαντίδης, Γιώργος Γλάστρας, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξία Μπεζίκη, Στέφη Πουλοπούλου, Εφη Σταμούλη. Σε video, στο ρόλο της Ιωάννας της Τρελής: Λυδία Φωτοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ