Σάββατο 27 Γενάρη 2018 - Κυριακή 28 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το δίκιο του λαού θα γίνει πράξη μόνο κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου
  • Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από το 2015 είναι ο δρόμος όπου αναγκαστικά οδηγείται κάθε κυβέρνηση η οποία υπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους αδυσώπητους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας, το σάπιο αστικό κράτος: Τσάκισμα του λαού, στήριξη των μονοπωλίων, ενεργός εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εξωραϊσμός ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.
  • Τρία χρόνια μετά, το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάζει το λαό στα μάτια. Δεν τον κορόιδεψε ποτέ, ακόμη κι αν χρειάστηκε να πάει «κόντρα στο ρεύμα». Δεν καλλιέργησε ποτέ αυταπάτες για φιλολαϊκές λύσεις, μέσω κυβερνητικών αλλαγών. Σήμερα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για το λαό, το εργατικό κίνημα, αν το ΚΚΕ είχε κάνει άλλη επιλογή.
  • Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα. Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες.
  • Χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ. Δίνουμε το χέρι σε όσους δεν μεταλλάχτηκαν, δεν συμβιβάζονται με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να αντισταθούμε στα μέτρα, να βάλουμε φρένο στα επόμενα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα. Για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις ριζικής ανατροπής, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με εργατική εξουσία, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό.

ΣΕΛ.  4   -   7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ