Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Βράβευσαν αθλητές με αναπηρία που πέτυχαν διακρίσεις

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο Δ. Κουτσούμπας απένειμε το βραβείο στους αθλητές που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών σε πάγκο και στον ομοσπονδιακό προπονητή
Ο Δ. Κουτσούμπας απένειμε το βραβείο στους αθλητές που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών σε πάγκο και στον ομοσπονδιακό προπονητή
Τους αθλητές με αναπηρία που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε σε διεθνείς διοργανώσεις (ευρωπαϊκές και παγκόσμιες) βράβευσαν χτες από κοινού η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) σε ειδική τελετή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε έπειτα από πρόσκληση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απένειμε το βραβείο στους διακριθέντες αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών στο πάγκο, Δημήτρη Μπακοχρήστο και Κωνσταντίνο Δήμου, καθώς και στον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ιωαννίδη, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο του δεύτερου αθλητή ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κ. και ο Κωνσταντίνος Δήμου κατάφερε να πραγματοποιήσει ευρωπαϊκό ρεκόρ στην κατηγορία των 107 κ.

Σε δήλωσή του μετά την απονομή των βραβείων ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

«Εύχομαι συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στους αθλητές που διακρίθηκαν. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι ζωντανά παραδείγματα αγωνιστικότητας, αποφασιστικότητας, δυναμικής θέλησης για δράση και νέες επιτυχίες, και ατομικά και συλλογικά. Μέσα σε δύσκολες αναμφίβολα συνθήκες και παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί και η υποτυπώδης κρατική χρηματοδότηση, η οποία πρέπει άμεσα να αυξηθεί. Παρ' όλα αυτά, ακόμα κι έτσι, υπάρχουν μετάλλια, υπάρχουν νίκες, υπάρχουν επιτυχίες. Εκτός όμως απ' τα μετάλλια που είναι πάρα πολύ σημαντικό να τα αναφέρουμε, θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε εδώ σήμερα και ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στην πατρίδα μας που βρίσκονται στο περιθώριο, που δεν μπορούν να αθληθούν, να εκπαιδευτούν σωστά λόγω της έλλειψης δομών Ειδικής Αγωγής και λόγω της ελλιπούς κρατικής μέριμνας επίσης. Ζητήματα που θα πρέπει όλοι μας να τα αναδείξουμε στο Κοινοβούλιο και στους καθημερινούς αγώνες με βάση τα αιτήματά τους και τις διεκδικήσεις τους. Σας ευχαριστώ όλους, εύχομαι καλή χρονιά και καλή δύναμη για τη συνέχεια».

Στίβος και κολύμβηση τη μερίδα του λέοντος στις επιτυχίες

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργο Φουντουλάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι επιτυχίες λαμβάνουν μεγαλύτερη διάσταση όχι μόνο γιατί προέρχονται από αθλητές με αναπηρία αλλά και υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω της πενιχρής κρατικής χρηματοδότησης.

Στις βραβεύσεις αθλητών που διακρίθηκαν το 2017 ο στίβος και η κολύμβηση ήταν τα αγωνίσματα που πήραν τη μερίδα του λέοντος. Πιο συγκεκριμένα, βραβεία πήραν οι:

ΣΤΙΒΟΣ: Μιχάλης Σεΐτης (προπονητής Γιώργος Παναγιωτόπουλος), Μανώλης Στεφανουδάκης (Ιπποκράτης Σκαντζάκης), Χρήστος Κουτούλιας (Θανάσης Σιούντρης), Μαρία Σταματουλά (Χρυσούλα Ορφανού), Ζωή Μαντούδη (Χρήστος Μητσιόπουλος), Ανθή Λιάγκου (Σταύρος Στραγάλης), Δημήτρης Ζησίδης (Νικόλαος Σόμπατζης), Ιωάννης Σεβδικαλής (Νεκτάριος Γιαλλουράκης). Θα βραβευτούν επίσης οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σπύρος Βασδέκης και Λένα Ανουσάκη.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Τάσος Καλλιτσάρης), Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (Τάσος Χατζηγεωργίου), Γεράσιμος Λιγνός (Αλεξάνδρα Μωραΐτου), Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Μιχάλης Νικόπουλος), Δημήτρης Καρυπίδης (Γεώργιος Τυλιγαδάς), Μαρία Τσάκωνα (Γιάννης Μαχίλης - ομοσπονδιακός προπονητής), Αντώνης Τσαπατάκης (Γιάννης Νάτσιος), Απόστολος Τσαούσης (Χαρίκλεια Αλεξίου), Ευθυμία Γκουλή (Νικόλαος Βέζος), Γιάννης Κωστάκης (Παναγιώτης Παϊπέτης - ομοσπονδιακός προπονητής), Κωνσταντίνος Καραούζας. Θα βραβευτεί επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Αλεξάκης.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Βασίλης Ντούνης. Θα βραβευτεί επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Ελένη Καλατζή / Αργυρώ Μηλάκη. Θα βραβευτεί επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης.

ΓΚΟΛΜΠΟΛ: Γρηγόρης Τάτσης, Αντώνης Καραμήτσος, Ιωάννης Σκουρμπούτης, Μιχάλης Αλεξίου, Αθανάσιος Χατζηπάντου, Χαράλαμπος Κορδάκης (Εθνική ομάδα). Θα βραβευτούν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Ανάστος και ο βοηθός ομοσπονδιακού προπονητή Χριστόφορος Σιζόπουλος.

ΜΠΟΤΣΙΑ: Παναγιώτης - Προκόπιος Σουλάνης, Χρήστος Κυπριώτης, Αλέξανδρος Παπαδάκης (ομαδικό BC1/2), Γρηγόρης Πολυχρονίδης με Sports Assistant την Κατερίνα Πατρώνη (ατομικό BC3 - προπονητής Ανδρέας Κεραμιδάς). Θα βραβευτεί επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Τζίμας.

Επίσης, το βραβείο του «Ευ Αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε στον Χαράλαμπο Βαρυτιμίδη, αθλητή του ακοντισμού σε αμαξίδιο για την κίνησή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου να προσφέρει, χωρίς δεύτερη σκέψη, την αγωνιστική πατέντα του (την ειδικά διαμορφωμένη καρέκλα) στον Βραζιλιάνο συναθλητή του Γιόνας Λικούργκο (η δική του κρίθηκε ακατάλληλη από τους κριτές), ο οποίος μάλιστα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Επίσης, βραβεύτηκαν και οι αθλητές του προγράμματος Agitos που αφορά πρόσφυγες αθλητές της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στο διεθνές παραολυμπιακό κίνημα δόθηκε στον Μιγκέλ Σαγκάρα, απερχόμενο μέλος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και αθλητικοί παράγοντες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ