Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αλληλεγγύη στην 16χρονη Παλαιστίνια Α. Ταμίμι και τους πολιτικούς κρατούμενους

Νέοι στην Αθήνα
Νέοι στην Αθήνα
«Οι άδικες φυλακίσεις και η τρομοκρατία από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν» τονίζει σε ψήφισμά του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), διατρανώνοντας το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι!». Στο ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σήμερα υπάρχει ένας λαός που παλεύει για να αποκτήσει τη δική του ανεξάρτητη πατρίδα, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Είναι ο λαός της Παλαιστίνης.

Σε αυτήν τη χώρα υπάρχουν μαθητές που δεν πάνε στο σχολείο, αλλά στις φυλακές του Ισραήλ. Σύμφωνα με στοιχεία των παλαιστινιακών οργανώσεων, 350 ανήλικοι Παλαιστίνιοι βρίσκονταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ, ενώ πάνω από 8.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000. Σε αυτά τα στρατοδικεία το ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον των Παλαιστινίων αγγίζει το 100%!

Ενα από αυτά τα παιδιά είναι η Αχέντ Ταμίμι, 16 χρόνων, η οποία συνελήφθη μέσα στο σπίτι της (!) για αντίσταση κατά των αρχών, ενώ στη συνέχεια της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για τη δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό. (...)

Μπροστά στη νέα ακροαματική διαδικασία της Αχέντ Ταμίμι στις 31 Γενάρη (ανήμερα των γενεθλίων της), στέλνουμε το δικό μας μήνυμα:

  • Συμμετέχουμε στη διεθνή καμπάνια της Επιτροπής Νέων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) για την απελευθέρωση της νεαρής Παλαιστίνιας και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Σε όλο τον πλανήτη, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι βγάζουν φωτογραφία στο χώρο δουλειάς, στο αμφιθέατρο, στο εργαστήριο, στο σχολείο με την αφίσα της καμπάνιας και την "ανεβάζουν" στο internet.
  • Συμμετέχουμε όλοι στην καμπάνια για τη συλλογή υπογραφών της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, που βάζει νέα φωτιά στο Παλαιστινιακό.
  • Παίρνουμε σε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο, σε κάθε έτος, σε κάθε αμφιθέατρο αποφάσεις με ψηφίσματα, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης».
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η καμπάνια της ΠΣΟ

Νέοι από την Γαλλία συμμετέχουν στην καμπάνια
Νέοι από την Γαλλία συμμετέχουν στην καμπάνια
Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Νεολαίας της ΠΣΟ για την απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστίνιας βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση σε όλο τον κόσμο. Πολλά συνδικάτα έχουν εκδώσει ανακοινώσεις αλληλεγγύης και συμμετέχουν στέλνοντας συμβολικές φωτογραφίες με το μήνυμα της καμπάνιας «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ ».

Και στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, τυπώθηκε αφίσα που μπορούν τα συνδικάτα και άλλοι φορείς να την προμηθεύονται από τα Γραφεία του ΠΑΜΕ.

Αποφάσεις - πρωτοβουλίες δράσεις, μαζί με φωτογραφίες στήριξης της Καμπάνιας από κάθε Σωματείο, Σύλλογο ή Επιτροπή, μπορούν να αποστέλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις neoipame@pamehellas.gr και pame@pamehellas.gr.

Φωτογραφίες από την Καμπάνια προστίθενται καθημερινά στον ιστότοπο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (http://www.wftucentral.org).


Από εκδήλωση στην Σενεγάλη
Από εκδήλωση στην Σενεγάλη

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ