Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαιοφόρος των ευρωΝΑΤΟικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια

Η συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας - ΠΓΔΜ στο Νταβός επιβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση για το ονομα αποτελεί μέρος ευρύτερων διευθετήσεων στην περιοχή, με την ομπρέλα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

  • «Να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, να πάει η περιοχή μπροστά και να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα στην οικονομία, στην ασφάλεια, στην περιφερειακή σταθερότητα», ήταν ο στόχος που περιέγραψε ο Ελληνας πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τον Ζ. Ζάεφ, δίνοντας το πλαίσιο των ευρωΝΑΤΟικών σχεδιασμών που ξεδιπλώνονται στην περιοχή, ανταγωνιστικά προς άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
  • Ο Αλ. Τσίπρας διεκδίκησε πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα σ' αυτούς τους σχεδιασμούς, έναντι των άλλων χωρών της περιοχής, ως «δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και συνεργασίας» στα Βαλκάνια, που προωθεί την ευρωατλαντική ολοκλήρωση μέσα από περιφερειακές συνεργασίες, στις οποίες δεσμεύτηκε να εντάξει και την ΠΓΔΜ.
  • «Ζωτικής σημασίας ως προς την ένταξή μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τη διευθέτηση του ονοματολογικού. Οι «εγγυήσεις» από την πλευρά της ΠΓΔΜ ως προς την άρση του αλυτρωτισμού περιορίστηκαν χτες σε εξαγγελίες για ...αλλαγή ονομάτων σε αεροδρόμια και δρόμους, ενώ ανακοινώθηκε η αναβάθμιση των διμερών συνομιλιών σε επίπεδο ΥΠΕΞ.

ΣΕΛ.  4  -  5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ