Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίθεση στην Τζαλαλαμπάντ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο ένας εκ των οποίων ήταν στρατιώτης, από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χτες με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα και ομάδα ενόπλων στην έδρα της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Σώστε τα παιδιά», στην Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες, υπάρχουν και 14 τραυματίες, ενώ βρέθηκαν η σορός ενός από τους επιτιθέμενους που έφερε ζώνη με εκρηκτικά, ενός ακόμα που έπεσε νεκρός κατά τη συμπλοκή με τις δυνάμεις ασφαλείας, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των ενόπλων, οι οποίοι φορούσαν στολές του αφγανικού στρατού. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος», σύμφωνα με ανακοίνωση στο δικό του πρακτορείο ειδήσεων, «Amaq». Η επίθεση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές σε μεγάλο ξενοδοχείο στην Καμπούλ, όπου διέμεναν ξένοι και οδήγησε στο θάνατο 20 ανθρώπους.

Στην Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, που συνορεύει με το Πακιστάν, δρουν Ταλιμπάν, αλλά και μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» που χρησιμοποιούν ως βάση πολλές περιοχές της αφγανικής αυτής επαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ