Τετάρτη 24 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή από «δουλεμπορικό»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην έδρα της «IN GROUP»
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην έδρα της «IN GROUP»
Παρέμβαση στην έδρα της επιχείρησης «IN GROUP» στην Αθήνα πραγματοποίησε χτες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Με αφορμή την πρόσφατη απόλυση εργαζόμενου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που εργαζόταν στο κατάστημα της επιχείρησης «The Mart» στου Ρέντη, το σωματείο απαίτησε «να σταματήσει τώρα το σκλαβοπάζαρο της "IN GROUP"». Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί ένα από τα «γραφεία ευρέσεως εργασίας», τα οποία οι εργαζόμενοι και τα σωματεία αποκαλούν «δουλεμπορικά», και «νοικιάζει» εργαζόμενους σε άλλες εταιρείες. Στο «ενδεικτικό» πελατολόγιο της επιχείρησης, όπως αυτό παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της, περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρείες όχι μόνο του Εμπορίου αλλά και μιας σειράς κλάδων της βιομηχανίας.

Σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου, εκπρόσωπος της εταιρείας ισχυρίστηκε ότι απλά η σύμβαση του εργαζόμενου έληξε και δεν ανανεώθηκε λόγω της «μείωσης της δουλειάς». Οπως όμως έχει καταγγείλει το σωματείο, η απόλυση του συνδικαλιστή, ο οποίος δούλευε με συνεχείς συμβάσεις από το 2008, έχει στόχο να «τιμωρήσει» τη δράση του και να καλλιεργήσει το φόβο στους συναδέλφους του. Ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να παρθεί πίσω η απόλυση.

Παρέμβαση για την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενης με πρόβλημα υγείας

Την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, διεκδικεί από την εργοδοσία η Σωματειακή Επιτροπή του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού στην επιχείρηση PDS (όμιλος Πειραιώς). Οπως καταγγέλλει, η εργαζόμενη δούλευε επί τρία χρόνια στο τμήμα Phone Banking, με συμβάσεις εξάμηνης διάρκειας. Βρέθηκε στο στόχαστρο της απόλυσης καθώς λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, χρειαζόταν να κάνει χρήση αναρρωτικής άδειας. Η εταιρεία δεν ανανέωσε τη σύμβαση της εργαζόμενης, που έληγε την περίοδο των Χριστουγέννων, με την αιτιολογία ότι «δεν πιάνει τους στόχους».

Στη συνάντηση που έγινε την περασμένη βδομάδα, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας επανέλαβαν τις γνωστές δικαιολογίες. Στους ισχυρισμούς ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν έχει απολυθεί συνάδελφος λόγω προβλημάτων υγείας και ούτε πρόκειται να απολυθεί στο μέλλον», καθώς και ότι ο κάθε εργαζόμενος «κρίνεται βάσει της απόδοσής του για το αν θα του ανανεωθεί η σύμβαση», η Σωματειακή Επιτροπή απαντά ότι αντίστοιχη απόλυση εργαζόμενου, που έκανε χρήση άδειας ασθενείας, έγινε και πριν δύο περίπου μήνες. «Ο,τι και να λένε και όσο και να ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε καμία μεροληψία στην απόφασή τους να απολυθεί η συνάδελφος, τα ίδια τα γεγονότα τούς διαψεύδουν», τονίζει η Σωματειακή Επιτροπή. «Δεν δεχόμαστε να μπαίνουν τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες μας», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο και να παλέψουν για να μπει τέρμα στις συνεχιζόμενες απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ