Τετάρτη 24 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Υποχώρηση» των Δημοκρατικών είδε ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Κανείς δεν ξέρει σίγουρα εάν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν να φτάσουν σε συμφωνία για το μεταναστευτικό πρόγραμμα DACA, που αφορά περίπου 700.000 νέους μετανάστες, έως τις 8 Φλεβάρη», δήλωσε χτες με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος επέμεινε στη ρητορική του για περιορισμό της μετανάστευσης και «ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων» στις ΗΠΑ. Παρουσίασε επίσης την προχτεσινοβραδινή προσωρινή διακομματική συμφωνία στο Κογκρέσο για επανέναρξη της λειτουργίας μέρους της κυβέρνησης και του δημόσιου τομέα στις ΗΠΑ ως ήττα και «οπισθοχώρηση» των Δημοκρατικών.

Υπέγραψε έτσι το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της κυβέρνησης, αναμένοντας την επόμενη κόντρα.

Ωρες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ανακρίθηκε την περασμένη βδομάδα από ομάδα ερευνητών του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά πιθανή συνεργασία του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία. Ο Σέσιονς έγινε ο πρώτος υπουργός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που κατέθεσε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας.

Τέλος, χτες η Επιτροπή Δεοντολογίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα έναντι του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Πατ Μίχαν, σχετικά με την κατάχρηση ποσού χιλιάδων δολαρίων δημοσίου χρήματος από τον ίδιο, προκειμένου να ρυθμίσει καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης από πρώην συνεργάτιδά του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ