Σάββατο 20 Γενάρη 2018 - Κυριακή 21 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει την προκλητική απόφαση φυλάκισης του ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας

Ο ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν
Ο ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν
Την απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη 18/1 να καταδικάσει σε φυλάκιση τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, με την κατηγορία της «προσβολής του Προέδρου Ερντογάν», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Πρόκειται για μια απόφαση που εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο καταστολής, διώξεων, δικών και αυθαιρεσιών από το αστικό κράτος της Τουρκιάς, που έχουν στόχο κυρίως το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Στην ανακοίνωση το ΚΚΕ σημειώνει αναλυτικά:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει και καταγγέλλει την απαράδεκτη καταδίκη του Γενικού Γραμματέα του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, από τουρκικό Δικαστήριο, σε φυλάκιση 11 μηνών και 20 ημερών, με το πρόσχημα ότι σε άρθρο του "προσέβαλε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν".

Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση, με στόχο να βάλει εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών, που πρωτοστατούν στην πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και το όργιο καταστολής που έχει εξαπολύσει η τουρκική κυβέρνηση, στη βαρβαρότητα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Μέσω της καταδίκης του συντρόφου Κεμάλ Οκουγιάν, επιδιώκεται να τρομοκρατηθεί ο τουρκικός λαός, ώστε να μην οργανώσει τους αγώνες του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην επιθετικότητα του κεφαλαίου. Η απόφαση - πρόκληση του δικαστηρίου (η οποία τελικά μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο) έρχεται να προστεθεί σε σωρεία άλλων αντιδραστικών δικαστικών αποφάσεων στην Τουρκία.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας του ΚΚ Τουρκίας, στην πάλη του τουρκικού λαού που έχει τη δύναμη να απαντήσει αποφασιστικά στην επιχείρηση τρομοκράτησής του, στην καταστολή, που πάνε χέρι χέρι με την ταξική εκμετάλλευση και το σύστημά της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ