Τετάρτη 17 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης

Ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, κατά του δικηγόρου και άλλοτε στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου, άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η δίωξη στρέφεται επίσης σε βάρος του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην απόπειρα απάτης.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού ύψους σχεδόν 5,4 εκατ. ευρώ στην τράπεζα HSBC, που εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ. Κοινός παρονομαστής στην υπόθεση η υπεράκτια εταιρεία «Stabri Limited», με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, η οποία φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί προκειμένου να μην καταβληθεί ο φόρος που είχε καταλογιστεί για το έτος 2007 στον Στ. Παπασταύρου και στους γονείς του, που εμφανίζονταν ως συνδικαιούχοι του επίμαχου λογαριασμού. Ο Στ. Παπασταύρου έχει υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός ανήκει στην εταιρεία «Stabri Limited», της οποίας μόνος ιδιοκτήτης είναι ο επιχειρηματίας, ενώ σύμφωνα με την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού, η οποία κατατέθηκε στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα από τον ίδιο τον Σ. Μιωνή, ήταν αποταμιευτικός, χωρίς να πραγματοποιείται καμία ανάληψη.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του σχετικά με τη σε βάρος του κακουργηματική δίωξη, ο Στ. Παπασταύρου αναφέρει ότι υφίσταται πολιτική δίωξη και ότι οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί είναι ανυπόστατες. Ανακοίνωση εξέδωσε και η νομική εταιρεία του Σ. Μιωνή, η οποία σημειώνει ότι «καμία φορολογική υποχρέωση στην Ελλάδα» δεν έχει ο επιχειρηματίας και χαρακτηρίζει «αξιοπερίεργο» ότι η φερόμενη δίωξη έγινε γνωστή στον επιχειρηματία από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ