Τετάρτη 17 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ
Πρόκληση για την κορυφή

Με το κλίμα στην ομάδα να είναι εξαιρετικό χάρη στις συνεχόμενες νίκες, που έφεραν την ομάδα μια ανάσα από την 1η θέση της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο αγώνες κομβικούς για την πορεία του προς την κορυφή. Με αντιπάλους τη Φενέρ, σήμερα στην Κωνσταντινούπολη (19.45 - Novasports 2) για την 18η αγωνιστική, και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική, οι «πράσινοι» έχουν μια σημαντική ευκαιρία να βρεθούν 1οι αλλά και να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δύο εκ των φαβορί της διοργάνωσης, θέλοντας να αποδείξουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η πορεία τους το τελευταίο δίμηνο.

Απέναντι στη Φενέρ σήμερα, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται έτοιμος να επαναλάβει τη μεγάλη νίκη που είχε σημειώσει σε βάρος της τουρκικής ομάδας στον αγώνα στο ΟΑΚΑ για τον α' γύρο με 70-68. Οι συνθήκες βέβαια είναι τελείως διαφορετικές τώρα, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να έχει υποχωρήσει στην 5η θέση και να επιζητεί τη βαθμολογική ανάκαμψη.

Μιλώντας για την αναμέτρηση ο τεχνικός του «Τριφυλλιού» Τσάβι Πασκουάλ, αφού χαρακτήρισε τη Φενέρ «σούπερ ομάδα», επισήμανε πως ο Παναθηναϊκός έχει όλες τις δυνατότητες να αντεπεξέλθει στην πρόκληση. Ως βασικά στοιχεία που πρέπει να δείξουν οι παίκτες του, καθόρισε την καλή άμυνα, τον έλεγχο του ρυθμού και την αποφυγή κρίσιμων λαθών. Πρόσθεσε ότι η ομάδα βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία γιατί το αξίζει, όπως αποδεικνύει η μέχρι τώρα πορεία της.

Η μοναδική απουσία που αντιμετωπίζει ο Πασκουάλ είναι αυτή του Ματ Λοτζέσκι, που τραυματίστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Πιο «λαβωμένοι» είναι οι γηπεδούχοι, αφού θα απουσιάσουν οι Τζέιμς Νάναλι και Νίκολα Κάλινιτς, ενώ αμφίβολος είναι ο Γιαν Βέσελι.

  • Aλλα σημερινά παιχνίδια: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Εφές (19.00 - Novasports 4), Αρμάνι Μιλάνο - Μάλαγα (21.45 - Novasports 5), Ρεάλ Μαδρίτης - Μπασκόνια (21.45 - Novasports 4).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ