Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Απλήρωτη δουλειά για τους άνεργους εξετάζει η κυβέρνηση

ΕΛΣΙΝΚΙ.--

Τη συμμετοχή των ανέργων σε εθελοντικά προγράμματα ή σε άλλες μορφές απλήρωτης εργασίας ως ένδειξη «ενεργούς αναζήτησης εργασίας» εξετάζει η φινλανδική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Μίκα Λίντιλε, την περασμένη βδομάδα. Στη Φινλανδία έχουν εφαρμοστεί μέτρα περικοπών των παροχών ανεργίας, στο όνομα του να δοθούν «κίνητρα» στους άνεργους για «ενεργή αναζήτηση εργασίας» και να εξαναγκάζονται να δεχτούν μια δουλειά με χαμηλή αμοιβή και περιορισμένα δικαιώματα, αφού δεν θα έχουν άλλους πόρους να ζήσουν.

Τώρα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του «μοντέλου ενεργοποίησης των ανέργων» από τον Απρίλη, προσφέροντας τσάμπα εργασία στο κράτος και τις επιχειρήσεις μέσω συμμετοχής των ανέργων σε «εθελοντική» εργασία, η οποία θα αποκαλύπτει την «καλή τους θέληση» να βρουν δουλειά!

Την πρόταση υποστήριξε και η διευθύντρια του ιδρύματος κοινωνικής ασφάλισης Φινλανδίας (Kela), Ελη Αλτονεν, εκτιμώντας ότι «μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ενθαρρυνθούν οι μακροχρόνια άνεργοι να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ