Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Νέες συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Παράλληλα με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, νέες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα από το ΠΑΜΕ, τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε πολλές ακόμα πόλεις, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στην Πάτρα, παρά την καταρρακτώδη βροχή, οι εργαζόμενοι έδωσαν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο. Με το χαιρετισμό του Γιώργου Τσαπάρα, προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, και την ομιλία του Μήτσου Αγγελόπουλου, αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου και προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων, ξεκίνησε η συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη.

Στην Καλαμάτα, οι εργαζόμενοι έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στην κινητοποίηση, αγνοώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Την κινητοποίηση συνδιοργάνωσαν τα ταξικά σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από την Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, που ύστερα από ομόφωνη απόφαση χαιρέτισε τη συγκέντρωση. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Λαγογιάννης, γραμματέας του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στα Γιάννενα, μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο. Στη συγκέντρωση μίλησε η Ανδριάνα Λεφτάκη, πρόεδρος του Σωματείου Τουρισμού - Επισιτισμού. Αμέσως μετά, παρά την έντονη βροχόπτωση, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε συμβολικά στο «Μarket In», όπου συνεχίζεται ο αγώνας για να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης». Δυναμική κινητοποίηση οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αρτας, στην πλατεία Κιλκίς, παρά τη βροχόπτωση.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στο Αγρίνιο, το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Παναγιώτης Πατούλας. Μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε πορεία.

Στη Λευκάδα, κινητοποίηση πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας. Στην κινητοποίηση διαβάστηκε και υιοθετήθηκε ψήφισμα για την απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι, που έχει συλληφθεί από τις ισραηλινές αρχές. Παρά τη βροχή ακολούθησε πορεία κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου με κατάληξη στην κεντρική πλατεία. Στο συλλαλητήριο μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αλέξανδρος Βεροιώτης.

Δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, στη συγκέντρωση το απόγευμα στην κεντρική πλατεία, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο, μίλησε η Αγγελική Δασκαλάκη, αναπληρώτρια γραμματέας του ΕΚΛ, τονίζοντας ότι «έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να δυναμώσει η ταξική πάλη, να σαρώσει τα εμπόδια που βάζει ο αντίπαλος στο δρόμο του αγώνα». Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Είχε προηγηθεί αγωνιστική παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας από το Συνδικάτο ΟΤΑ Λάρισας, εκπαιδευτικούς και το ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Στο Βόλο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου μίλησε ο Απ. Ριζόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Μετά έγινε πορεία προς τα γραφεία του τοπικού Συνδέσμου των Βιομηχάνων, όπου οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα. Στα Τρίκαλα, στη συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου μίλησε η Κωνσταντίνα Παππή, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στη συνέχεια έγινε πορεία. Στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία, όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κρέμασαν ένα γιγαντοπανό, συγκεντρώθηκαν εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αλλά και αγρότες. Μίλησε η Χαρά Κούτρα, από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων, και ακολούθησε πορεία.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα από τις ταξικές δυνάμεις, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των ταξικών συνδικάτων ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας. Χαιρέτισαν ο γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα ΟΤΑ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν χτες και στις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, παρά τη βροχή. Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις έγιναν σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα. Μαχητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και Φλώρινα, όπου οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα. Στην Κεντρική Μακεδονία κινητοποιήσεις έγιναν σε Νάουσα, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη και Σέρρες.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΑΡΤΑ
ΑΡΤΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητικό συλλαλητήριο χτες στη Θεσσαλονίκη(2018-06-14 00:00:00.0)
Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα(2018-05-02 00:00:00.0)
Στις άλλες πόλεις(2014-12-09 00:00:00.0)
Πρωτόγνωρα μαζικές διαδηλώσεις(2003-05-02 00:00:00.0)
Με μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια(2002-03-15 00:00:00.0)
Ετοιμότητα στις επάλξεις!(2001-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ