Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συμπλοκή με ένοπλη εγκληματική ομάδα και εξουδετέρωσή της

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χτες ότι εξουδετέρωσε και συνέλαβε την τρομοκρατική ομάδα η οποία στις 27/6/17 έκλεψε ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και άνοιξε πυρ κατά κυβερνητικών κτιρίων του υπουργείου Εσωτερικών και του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Οπως ανακοινώθηκε, έγινε συμπλοκή με ειδικές δυνάμεις της Μπολιβαριανής Αστυνομίας σε περιοχή έξω από το Καράκας, όπου οι ένοπλοι σκότωσαν 2 αστυνομικούς και τραυμάτισαν σοβαρά άλλους 5, πριν παραδοθούν και συλληφθούν.

Θυμίζουμε ότι επικεφαλής αυτής της εγκληματικής ομάδας, που εμφανιζόταν ως ήρωας από την αντιδραστική αντιπολίτευση στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ήταν ο πρώην αξιωματικός, επικεφαλής των εναέριων επιχειρήσεων των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας, Οσκαρ Πέρες. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, που έχει πάρει μέρος και ως ηθοποιός σε ταινίες δράσης, είχε εμφανιστεί ως ηγέτης «εθνικιστών πατριωτών, που πιστεύουν στο Σύνταγμα» και ζητούσε από το λαό «να ξεσηκωθεί ενάντια στην τυραννία του Μαδούρο», την περίοδο των βίαιων επεισοδίων που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους, πολλούς από αυτούς οπαδούς της κυβέρνησης, με πιο χαρακτηριστικές τις πυρπολήσεις από τάγματα εφόδου νεαρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ