Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ
Πρόκληση η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει επειδή η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που είχαν συνδράμει την ιμπεριαλιστική επέμβαση του 1950 ...«ενάντια στην κομμουνιστική απειλή»

Από πρόσφατη διαμαρτυρία στην Σεούλ της Νότιας Κορέας ενάντια στις ασκήσεις με τις ΗΠΑ που οξύνουν την ένταση στην περιοχή
Από πρόσφατη διαμαρτυρία στην Σεούλ της Νότιας Κορέας ενάντια στις ασκήσεις με τις ΗΠΑ που οξύνουν την ένταση στην περιοχή
Συνάντηση, υποτίθεται για την «ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Κορεατική Χερσόνησο» συνδιοργανώνουν σήμερα στο Βανκούβερ οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Καναδά για να «διατρανωθεί», όπως ανακοινώνεται από το αμερικανικό ΥΠΕΞ, «η παγκόσμια αλληλεγγύη ενάντια στα επικίνδυνα και παράνομα πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας». Στη σύνοδο, όπου επίσημοι οικοδεσπότες είναι η Καναδή υπουργός Εξωτερικών και ο Αμερικανός ομόλογός της, Κρίστια Φρίλαντ και Ρεξ Τίλερσον, αντίστοιχα, έχουν κληθεί και ΥΠΕΞ από άλλες χώρες με κριτήριο τη συμβολή τους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κορέα το 1950 - '53. Σε αυτό το πλαίσιο σπεύδει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, καθώς η αστική Ελλάδα μετά τον σκληρό ταξικό αγώνα του 1946 - '49 και την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, έσπευσε να συνδράμει τη μακρινή Κορέα για την ...εμπέδωση της δημοκρατίας και την «καταπολέμηση της κομμουνιστικής απειλής». Στη σφαγή του κορεατικού λαού, που πάλεψε, με τη συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης, ενάντια στη φασιστική Ιαπωνία και για λαϊκή δημοκρατία, συμμετείχαν 669 Ελληνες αξιωματικοί και 10.225 φαντάροι, ενώ γύρισαν στην πατρίδα 195 φέρετρα και 610 τραυματίες (τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία).

Σε αυτήν τη σύναξη τρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναπαράγει την αντίστοιχη του αμερικανικού ΥΠΕΞ, με την προσθήκη - μνημείο υποκρισίας ότι «απώτερος στόχος των διεθνών προσπαθειών παραμένει η εξεύρεση διπλωματικής λύσης για την αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου, που θα συνιστούσε ένα σημαντικό βήμα προς την γενικότερη κατεύθυνση της μη διασποράς πυρηνικών όπλων και συναφούς τεχνολογίας, που διαχρονικά υποστηρίζει η χώρα μας».

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί, επίσης, κάποιες από τις πρόθυμες κυβερνήσεις χωρών που συμμετείχαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του '50, από τις συνολικά 21 χώρες από όλες τις ηπείρους, αστικά καθεστώτα κάθε παραλλαγής (ενδεικτικά από την Τουρκία και τη Νότια Αφρική μέχρι την Κολομβία και την Ινδία). Η Ρωσία και η Κίνα, που προσκλήθηκαν μόνο αφού διαμαρτυρήθηκαν για την εν λόγω σύναξη, φαίνεται ότι τελικά δεν θα συμμετάσχουν αφού δεν αποδέχονται το ρόλο «κομπάρσου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ