Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εισέπραξε τα συγχαρητήρια του ΣΕΒ για τις υπηρεσίες της

Τα εύσημα του ΣΕΒ εισέπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων, το πρωί της Πέμπτης.

Ο Χρήστος - Γεώργιος Σκέρτσος, γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, χαρακτήρισε «θετική» τη «ρύθμιση για την απεργία» σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον και, ταυτόχρονα, δείχνοντας ότι «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» της εργοδοσίας για να ξεμπερδεύει ολοκληρωτικά με το πιο ιερό εργατικό δικαίωμα, δήλωσε ότι είναι «δειλό βήμα» και «οριακού χαρακτήρα». Οσον αφορά συνολικά στο νομοσχέδιο, ανέφερε ότι αφήνει «θετικό αναπτυξιακό οικονομικό αποτύπωμα» και αυτό επειδή υλοποιεί «πάγια, διαχρονικά αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας, που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια». Με μια φράση, δηλαδή, ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων ακύρωσε όλη τη φλυαρία των κυβερνητικών στελεχών, που προπαγανδίζουν ότι το νομοσχέδιο δήθεν «μεροληπτεί» υπέρ των εργαζομένων. Δεν παρέλειψε, φυσικά, να απαιτήσει και «διακομματική συνεννόηση» για «να υποστηριχθούν» τα αντιλαϊκά μέτρα.

Υπονομευτικός ο ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού

Μήνυμα στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο ότι μπορούν να στηρίζονται στον υπονομευτικό τους ρόλο έστειλαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο Δ. Καραγεωργόπουλος, εκπροσωπώντας τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, αρκέστηκε σε νερόβραστες «υπενθυμίσεις», όπως ότι «η αξιοπρέπεια του πολίτη είναι αγαθό υπέρτερο των αριθμών και των όποιων οικονομικών συμφερόντων». Οσον αφορά τη διάταξη για την απεργία, απηύθυνε... έκκληση «στους εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου». Επικαλέστηκε, μάλιστα, ότι το «ελληνικό Σύνταγμα αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της απεργίας», παριστάνοντας ότι δεν ξέρει πως με τους σημερινούς νόμους οι 9 στις 10 απεργίες βγαίνουν παράνομες. Ενώ, ο Γ. Πάιδας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, χαρακτήρισε τη ρύθμιση για την απεργία ...«αόριστη και αντιφατική» και πως «δεν λαμβάνει υπόψη τη διάρθρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων».

«Θα θερίσετε θύελλες»

Η φωνή των εργαζομένων ακούστηκε, όταν το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το πολυνομοσχέδιο «θα προσθέσει νέες βαριές συνέπειες στους εργαζόμενους, αφού υλοποιεί διαχρονικές απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών όπως είναι το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία», προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες από την πάλη των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ