Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
Αρνήθηκε βίζα στον στρατηγό Ντίκοβιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Ενταση στις σερβο-αμερικανικές στρατιωτικές σχέσεις προκαλεί η απόφαση της αμερικανικής πρεσβείας στο Βελιγράδι να απορρίψει την αίτηση για βίζα που υπέβαλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Λιούμπισα Ντίκοβιτς.

Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του υπουργού Αμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν, ο οποίος παρατήρησε ότι η αίτηση απορρίφθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους περίπου τρεις μήνες αφότου ο στρατηγός είχε επισκεφθεί (τον περασμένο Οκτώβρη) την Ουάσιγκτον, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση για συμμετοχή σε συνδιάσκεψη με θέμα την καταπολέμηση τρομοκρατικών οργανώσεων. Διεμήνυσε ότι η εξέλιξη δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες στις διμερείς στρατιωτικές σχέσεις τονίζοντας ότι «δεν συμβάλλει στην συνεργασία» αφού προκαλεί «άσχημη» εντύπωση.

Σερβικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν κατά καιρούς κατηγορήσει τον 57χρονο στρατηγό Ντίκοβιτς για «εγκλήματα πολέμου» την περίοδο που διοικούσε τις επιχειρήσεις των σερβικών δυνάμεων εναντίον Κοσσοβάρων Αλβανών αυτονομιστών του ΟΥΤΣΕΚΑ στο Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ