Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
24ωρη απεργία στα καράβια αύριο Παρασκευή

Στους καταπέλτες κατεβαίνουν αύριο Παρασκευή 12/1 και οι ναυτεργάτες, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για την περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά, οργανώνουν προσυγκέντρωση στις 6 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ καλούν τους ναυτεργάτες σε μαχητική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Σε μετρό και τραμ

Την απόφασή του να κηρύξει απεργία στο μετρό αύριο Παρασκευή 12/1 ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Αττικό Μετρό. Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών, απόφαση για απεργία την ίδια μέρα έχει πάρει και το Σωματείο Εργαζομένων στο τραμ.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία) και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (ηλεκτρικός), όπου θα συζητηθεί αν θα κηρυχθεί ή όχι απεργία.

Η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) έχει πάρει απόφαση για απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, η οποία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είναι η Δευτέρα 15/1. Είχε προηγηθεί η απόρριψη, από την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου, της πρότασης των ταξικών δυνάμεων για απεργία αύριο Παρασκευή 12/1.

Απεργία και στα νοσοκομεία

Απόφαση συμμετοχής στην απεργία αύριο Παρασκευή 12/1 πήρε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.«Η ΟΕΝΓΕ παίρνει θέση μάχης και συντάσσεται στον αγώνα μαζί με τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τα Εργατικά Κέντρα που έχουν προκηρύξει απεργία, την Παρασκευή 12/1, μέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου», αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει το γεγονός ότι μέσα στα αντιλαϊκά μέτρα του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνεται και ο νέος «πέλεκυς» στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο Δημόσιο.

Απόφαση για απεργία αύριο Παρασκευή έχει πάρει επίσης η ΕΙΝΑΠ, ενώ στάσεις εργασίας την ίδια μέρα προκήρυξαν τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο» και «Αττικόν». Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ αποφάσισε αγωνιστικές δράσεις αύριο Παρασκευή και 8ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα.

Από σήμερα το απόγευμα η απεργία στα πρακτορεία Τύπου

Απεργία που ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, στις 5 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την ίδια ώρα αύριο Παρασκευής, έχει προκηρύξει η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, καλώντας ταυτόχρονα στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο Παρασκευή στην Ομόνοια. Υπενθυμίζεται ότι απεργιακή απόφαση έχει πάρει και η κλαδική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου.

Η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, την περιφρούρηση στις πύλες των πρακτορείων και των πιεστηρίων. «Την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσει εφημερίδα, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία απεργούν!», τονίζει. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η πολιτική της κυβέρνησης και των εκδοτών έχει από τον Ιούλη απλήρωτους και στο δρόμο τους συναδέλφους της "Ευρώπης" και έχει ξεθεμελιώσει σε μια νύχτα δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων στην "Αργος". Ο αγώνας που ξεκινήσαμε, για τις θέσεις εργασίας μας με τα δικαιώματά μας, συνεχίζεται και η απεργία που ξεκινάει την Πέμπτη και λήγει Παρασκευή είναι σταθμός. Εχουμε χρέος να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στους δρόμους από αύριο στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα(2021-11-03 00:00:00.0)
Απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα(2019-09-23 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για αποφασιστική απάντηση στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο(2018-01-06 00:00:00.0)
Ξεκινάει αύριο η 48ωρη στα καράβια(2015-11-01 00:00:00.0)
Δικάζονται αύριο οι ταξικές διοικήσεις(2015-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ