Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Αποκλεισμός παλαιστινιακών χωριών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Δρακόντεια μέτρα αποκλεισμού παλαιστινιακών χωριών έξω από τη Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη επέβαλαν, χτες, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές μετά την εκτέλεση 35χρονου Εβραίου εποίκου το βράδυ της Τρίτης.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε έως χτες βράδυ την ευθύνη της δολοφονίας του 35χρονου ραβίνου Ραζιέλ Σεβάχ, ενώ η «Χαμάς» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τη χαρακτήρισε «ηρωική». Παρ' όλα αυτά, υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου και ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι ήταν Παλαιστίνιος ο δράστης της εκτέλεσης του εποίκου από τον εποικισμό Χαβάτ Γκιλάντ.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ρέουβεν Ρίβλιν, εξέφρασε σε ανακοίνωσή του την πεποίθηση ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας» θα συλλάβουν τους δράστες της επίθεσης για να τους προσαγάγουν «στη Δικαιοσύνη και να εμποδίσουν την ενίσχυση της τρομοκρατίας».

Νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριγιάντ Μάλικι, επέκρινε την αμερικανική κυβέρνηση γιατί με τη στάση της δίνει το «πράσινο φως» στο Ισραήλ «να κάνει ό,τι θέλει με τη γη των Παλαιστινίων». Αφορμή γι' αυτήν τη δήλωση έδωσε η ανακοίνωση νέων σχεδίων από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές για την ανέγερση άνω των 1.285 παράνομων κατοικιών για Εβραίους εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ