Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Απέκλεισε εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας από τη Γενική Συνέλευση

Τον αποκλεισμό του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, Χρ. Δούβλη, από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Ενωσης Συνεταιρισμών Τρικάλων (ΕΑΣΤ), μεθόδευσαν ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του σωματείου, σε μια προσπάθεια να επικυρώσουν αδιαμαρτύρητα και χωρίς αντίλογο την πρόταση της διοίκησης της ΕΑΣΤ για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας και «εθελούσιας» εξόδου εργαζομένων.

Αυτά αναφέρει σε καταγγελία της η παράταξης ΔΑΣ Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΔΑΣ ΑΣΟ). Εφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να κλειδώσουν τις πόρτες των γραφείων για να αποκλείσουν τον συνδικαλιστή από τη Γενική Συνέλευση, που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Στις διαμαρτυρίες του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας και επικεφαλής της ΔΑΣ ΑΣΟ, η απάντηση του προέδρου του Σωματείου ήταν ότι τα θέματα της συνέλευσης δεν αφορούν κανέναν άλλο, ούτε βέβαια την Ομοσπονδία, παραπέμποντας τον Χρ. Δούβλη σε συνάντηση μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης. Ομως, ούτε αυτό έγινε, αφού τελειώνοντας τη «δουλειά», εξαφανίστηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ.

Να σημειώσουμε ότι η διοίκηση του Σωματείου εμφανίστηκε, μεν, να διαφωνεί με τις προτάσεις της διοίκησης της ΕΑΣΤ, αλλά αντιπρότεινε να υπογράψουν οι εργαζόμενοι επιχειρησιακή σύμβαση με μισθό 586 ευρώ. Την ίδια στάση κράτησε και πριν δυο χρόνια η διοίκηση του σωματείου, βάζοντας πλάτη για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι ατομική σύμβαση (εκτός από τέσσερις που το αρνήθηκαν και απολύθηκαν), που οδηγούσε σε περαιτέρω μείωση των μισθών και αλλαγή των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ενώ δεν «κουνήθηκαν» ούτε για το μεγάλο πρόβλημα της απληρωσιάς.

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη ΔΑΣ ΑΣΟ καταγγέλλει τα όσα διαδραματίστηκαν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου και καλεί τους εργαζόμενους της ΕΑΣ Τρικάλων «να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοτική διοίκηση του σωματείου και να οργανώσουν την πάλη τους στο πλάι του ταξικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ