Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
Τα ψίχουλα παραμένουν ψίχουλα

Ως επί το πλείστον στα ίδια επίπεδα με πέρυσι το ποσό που θα μοιραστεί από τη ΓΓΑ στον αθλητισμό

Στη λογική τα ψίχουλα να παραμένουν ψίχουλα κινούνται και φέτος οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις αθλητικές επιχορηγήσεις στις Ομοσπονδίες για το 2018, όπως αυτές ανακοινώθηκαν χτες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Παρά τα πανηγύρια των κυβερνητικών αρμοδίων, που αφορούν είτε την αύξηση σε ορισμένες περιπτώσεις είτε το γεγονός ότι το συνολικό ποσό παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, η πραγματικότητα δείχνει να είναι διαφορετική. Κι αυτό γιατί τα όσα ανακοινώθηκαν κάθε άλλο παρά αλλάζουν τη γενικότερη εικόνα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και θέλει τις κρατικές επιχορηγήσεις στον αθλητισμό να έχουν μετατραπεί σε ψίχουλα, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν φτάνουν ούτε για να καλυφθούν οι ετήσιες πάγιες ανάγκες των Ομοσπονδιών. Κάτι που έχει ως αντίκτυπο την μετακύλιση του κόστους σε σωματεία, αθλούμενους και τους γονείς, καθιστώντας την άθληση απογορευτική.

Και φυσικά το γεγονός ότι και ενόψει της νέας χρονιάς τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα, κάθε άλλο παρά αλλάζουν, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), που μέσω της απαξίωσης του αθλητισμού τον οδηγούν βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, μετατρέποντάς τον σε πρόσφορο έδαφος για το κυνήγι του κέρδους.

Σύμφωνα με τα ποσά που ανακοινώθηκαν από τη ΓΓΑ, σε 28 Ομοσπονδίες θα μοιραστούν περίπου 17,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που παρά τις όποιες ελαφρές αυξήσεις ουσιαστικά παραμένει σχεδόν ίδιο με πέρυσι. Παράλληλα, όπως διευκρινίζεται από τη ΓΓΑ, στην τελική εκταμίευση και της φετινής χρονιάς οι επιχορηγήσεις ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες των Ομοσπονδιών και πάντα μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού. Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη επιχορήγησης των Special Olympics Hellas με το ποσό των 10.000 ευρώ, καθώς και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με το ποσό των 5.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ