Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση σήμερα από σωματεία εκπαιδευτικών

Κλιμακώνοντας τον αγώνα για να μην περάσει το αντιλαϊκό πακέτο μέτρων της τρίτης «αξιολόγησης», σωματεία εκπαιδευτικών διοργανώνουν σήμερα, στη 1.30 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Η κινητοποίηση αποτελεί μία πρώτη απάντηση ενόψει της απεργίας, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει το μέλλον των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση και στην απεργία στις 12/1 καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης "αξιολόγησης", μεταξύ των οποίων είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων, η κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, οι χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών. Μαζί με αυτά έρχεται και το "συμπληρωματικό μνημόνιο" για την Παιδεία, που προβλέπει: Αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, με υποχρεωτική παρουσία στα σχολεία για 30 ώρες τη βδομάδα, εξαίρεση της ώρας σίτισης από τις διδακτικές ώρες, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, "αξιολόγηση" των στελεχών και των σχολικών μονάδων, νέο τρόπο πρόσληψης βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, δηλαδή κριτηρίων απόλυσης εκπαιδευτικών!», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πρωτοβουλία.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», «Σεφέρης», «Πλουμπίδης», «Ρόζα Ιμβριώτη» και η ΟΛΜΕ, μετά από πρόταση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ