Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Για την καλλιέργεια κάνναβης για «ιατρική» χρήση

Ενάντια στην καλλιέργεια της λεγόμενης «ιατρικής» κάνναβης τάσσεται με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και απαιτεί να σταματήσει τώρα η διαδικασία παραχώρησης γης για την καλλιέργειά της στην περιοχή της Ημαθίας. Καλεί τους φορείς του νομού να αντιταχθούν σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να πουν όχι στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», να πουν όχι σε όλα τα ναρκωτικά.

Σε ψήφισμά του το ΕΚΝ αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η συζήτηση για την αξιοποίηση της λεγόμενης "ιατρικής" ή "φαρμακευτικής" χρήσης της κάνναβης.

Ο νομός Ημαθίας βρίσκεται στο κέντρο της συζήτησης, αφού θεωρείται περιοχή στην οποία επιχειρήσεις που ασχολούνται με την καλλιέργεια της "ιατρικής" κάνναβης έχουν ήδη βρει τα στρέμματα στα οποία θα ξεκινήσει η παραγωγή (Ειρηνούπολη - Ανθέμια). Για το θέμα έχει γίνει συζήτηση και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νάουσας, όπου εκφράστηκε και η πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει - ενοικιάσει αγροτικές εκτάσεις για την καλλιέργεια.

Με όχημα τη "φαρμακευτική" τάχα χρήση της κάνναβης, επιχειρείται η πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης και της διακίνησης των ναρκωτικών.

Με ασαφή και ανυπόστατα πολλές φορές "επιστημονικά" δεδομένα, προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια στοχεύει σε μία ανάπτυξη που θα βασίζεται στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων ή των αγροτών εκείνων που θα μετατραπούν σε εργάτες γης πολυεθνικών εταιρειών καλλιέργειας "φαρμακευτικής" κάνναβης.

Δε νοιάζονται για τη θεραπεία των ασθενών αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, αυτοί που μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα! Ακόμα και αν κάποιο συστατικό απομονωθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί ιατρικά, δεν χαρακτηρίζεται "θεραπευτικό" κανένα ναρκωτικό. Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς υπάρχει από χρόνια. Με το να ζητούν "απελευθέρωση" της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης αυτό που κάνουν είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και "κοινωνικό θάνατο".

Τα οικονομικά και πολιτικά "λόμπι" που τάσσονται υπέρ της ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών συνδέονται άμεσα με πολυεθνικούς ομίλους - κολοσσούς, καθώς τα κέρδη που φέρνει η υπόθεση των ναρκωτικών, είτε από την παράνομη είτε από τη νόμιμη αγορά, είναι τεράστια.

Αυτό είναι το μέλλον που θέλουν για τη νέα γενιά. Ελεύθερη χρήση, ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών, κέρδος για τα μονοπώλια της φαρμακοβιομηχανίας.

Θέλουν την εργατιά, τη νεολαία παραδομένες στα ναρκωτικά, απαθείς και ανίκανες να αντισταθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Θέλουν τη νεολαία στο περιθώριο, ακίνδυνη για το σύστημα, ανήμπορη να αντιδράσει στα αντιλαϊκά μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ