Τετάρτη 3 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Αποχαιρετά» τον σ. Δημήτρη Οικονόμου

Η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σ. Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 3/1/2018, στις 3 μ.μ., στο Νεκροταφείο Σχιστού, και θα είναι πολιτική.

Ο σ. Δημήτρης Οικονόμου γεννήθηκε στις 31 Οκτώβρη του 1931. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δημοτικό και από νωρίς μπήκε στη βιοπάλη αλλάζοντας διάφορες δουλειές. Ο πατέρας του, Αριστείδης Οικονόμου, ήταν έμπορος κυρίως στη Λαχαναγορά, πέθανε μετά τον πόλεμο λόγω των κακουχιών της Κατοχής. Η μητέρα του ασχολούνταν με τα οικιακά και μετά το θάνατο του άντρα της με διάφορες δουλειές.

Ο σ. Δημήτρης Οικονόμου από νωρίς θα συμπαθήσει τους αντάρτες, θα προσπαθήσει να ενταχθεί στην ΕΠΟΝ, θα αναπτύξει δράση. Την Πρωτομαγιά του 1953 θα συλληφθεί και θα σταλθεί εξόριστος στον Αη Στράτη. Εκεί θα περάσει 10 χρόνια. Στον Αη Στράτη ήταν από τα ενεργά μέλη της κοινότητας των κρατουμένων, συμμετείχε στους αγώνες τους για την επιβίωση. Εκεί θα παρακολουθήσει ιδεολογικά μαθήματα και θα έρθει σε επαφή με τον μαρξισμό - λενινισμό.

Μετά τον Αη Στράτη θα ενταχθεί στη Νεολαία Λαμπράκη, όπου σε μια πορεία ειρήνης θα γνωρίσει την συντρόφισσα και γυναίκα της ζωής του Γεωργία Λυκούδη. Θα δώσει μάχες μέσα από την ΕΔΑ, θα απολυθεί από πολλές βιομηχανίες λόγω των πεποιθήσεών του. Το 1967 το χουντικό καθεστώς θα τον εξορίσει για ένα χρόνο στη Γυάρο. Με το γυρισμό του θα αναπτύξει πλούσια δράση μέσα στο εργατικό κίνημα.

Τη δεκαετία του 1980 εντάσσεται στο ΚΚΕ. Πλέον, μέσα από τις γραμμές του Κόμματος υπηρετεί τα ίδια ιδανικά για τα οποία πάλευε από μικρός, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης. Μέχρι το θάνατό του ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ο σ. Δημήτρης Οικονόμου ήταν πάντα παρών στις μάχες που έδινε το Κόμμα, η αταλάντευτη στάση του αποτέλεσε το παράδειγμα για τις νεότερες γενιές κομμουνιστών. Η φράση που πάντα έλεγε ήταν ότι η ζωή του κομμουνιστή είναι η πιο δύσκολη αλλά και η πιο όμορφη και ωραία.

Η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ