Τετάρτη 3 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Επιστολή για παράνομη μεταφορά υπαλλήλων

Αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική μεταφορά 11 υπαλλήλων του πρώην ΕΤΑΑ από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑΕΠ) καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε επιστολή τους στον υφυπουργό Εργασίας σημειώνουν:

«Η διαδικασία της επιλογής έγινε αυθαίρετα, παράνομα, παράτυπα και καταχρηστικά αφού εργαζόμενοι που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη απόφαση (δεν γνωρίζουμε για το σύνολο των εργαζομένων) δεν είχαν ούτε καν υποβάλει αίτηση, όπως άλλωστε ορίζει και το άρθρο 24 του Ν.4488/17 (συνεκτίμηση της αίτησης), στο οποίο αναφέρεστε στα "έχοντας υπόψη".

Το πρόσχημα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων (επικουρική σύνταξη και πρόνοια) από το τ. ΕΤΑΑ στο ΕΤΕΑΕΠ δεν πείθει κανέναν διότι όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί και στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ (τεράστια έλλειψη προσωπικού) και τον τρόπο και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο πλαίσιο του Ν.4387/16.

Μεταξύ των υπαλλήλων που μεταφέρονται είναι και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΤΑΑ Κούκη Αικατερίνη, η οποία ούτε αίτηση μεταφοράς είχε υποβάλει ούτε ερωτήθηκε σχετικά.

Πρόκειται περί κατάπτυστης πολιτικής απόφασης, που παραβιάζει ευθέως τη σχετική συνδικαλιστική νομοθεσία (ν. 1264/82) και φανερώνει τις "σκοτεινές" διαδρομές και τις σκοπιμότητες που περιβάλλουν τις πολιτικές σας επιλογές και στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των ασφαλιστικών ταμείων.

Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε με το γραφείο του υφυπουργού, τον κ. Κωνσταντόπουλο, ζητάμε άμεσα την ανάκληση της απόφασης μεταφοράς της Κούκη Αικατερίνης καθώς και όσων εκ των 11 υπαλλήλων του τ. ΕΤΑΑ δεν είχαν υποβάλει σχετική αίτηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ