Τετάρτη 3 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκθεση για τα 180 χρόνια του Πανεπιστημίου της Αθήνας

Γκραβούρα του πρώτου κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Οικεία Κλεάνθη», στην Πλάκα
Γκραβούρα του πρώτου κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Οικεία Κλεάνθη», στην Πλάκα
Σπάνια βιβλία, πρωτότυπα εκθέματα από τα πανεπιστημιακά μουσεία και το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, φοιτητικές ταυτότητες, έργα τέχνης και λογοτεχνικά κείμενα, παρουσιάζονται στην έκθεση για τα 180 χρόνια του ΕΚΠΑ που λειτουργεί στη Βουλή. Η έκθεση με τίτλο «180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ο θεσμός - οι άνθρωποι», που συνδιοργανώνεται από το Ιδρυμα της Βουλής και το Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ, φιλοξενείται στο Περιστύλιο του κτιρίου της Βουλής, έως τις 31 Μάη 2018.

Είναι δομημένη θεματικά, εστιάζει στην ιστορία του Ιδρύματος, την ταυτότητα, τη διεθνή θέση, στα έργα τέχνης, καθώς και στους ανθρώπους, στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, στο φοιτητικό κίνημα, στην έρευνα κ.ά.

Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται και από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, το Αρχείο της ΕΡΤ, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, τη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής, την Τράπεζα της Ελλάδας, τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, τον Σύλλογο Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την Ακαδημία Αθηνών, την Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, το Μουσείο Μπενάκη, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, την Πανεπιστημιακή Λέσχη και το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πανεπιστήμιο Αθηνών: 180 χρόνια από την ίδρυσή του», απευθυνόμενο σε μαθητές σχολείων που θα την επισκεφτούν.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη τις παρακάτω μέρες και ώρες:

  • Σάββατο και Κυριακή, 10.00 - 14.00.
  • Ομαδική ξενάγηση στην έκθεση: Σάββατο, 12.00.
  • Ομαδική ξενάγηση στο κτίριο και την έκθεση: Κυριακή, 12.00.

Για τις ξεναγήσεις είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210.3735.245, 210.3735.247 (καθημερινά: 09.00 - 16.00).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ