Τετάρτη 3 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Κουβανική Επανάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου

Μήνυμα προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας για την 59η επέτειο

Στις 8 Γενάρη του 1959, ο Φ. Κάστρο και ο Κ. Σιενφουέγος μπαίνουν στην Αβάνα τις πρώτες μέρες νίκης της Επανάστασης

Fernando Garcia - Oscar Sola

Στις 8 Γενάρη του 1959, ο Φ. Κάστρο και ο Κ. Σιενφουέγος μπαίνουν στην Αβάνα τις πρώτες μέρες νίκης της Επανάστασης
Σε μήνυμά της προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας, η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει την 59η επέτειο της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης. Σε αυτό σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας μεταβιβάζουμε τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς για την 59η επέτειο από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα, που δημιούργησε την πρώτη ελεύθερη επικράτεια στην αμερικανική ήπειρο, απαλλαγμένη από την ιμπεριαλιστική καταπίεση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Το ΚΚΕ διαχρονικά έχει εκφράσει στην πράξη τη διεθνιστική του αλληλεγγύη με την Επανάσταση και το λαό της Κούβας. Καταδικάζουμε τα μέτρα και την αντικουβανική ρητορεία της κυβέρνησης Τραμπ, στηλιτεύουμε την ύπουλη υπονομευτική πολιτική της ΕΕ. Στηρίζουμε την πάλη του λαού σας για την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, για το κλείσιμο της αμερικανικής βάσης του Γκουαντάναμο, για το σεβασμό του κυρίαρχου δικαιώματος του κουβανικού λαού να καθορίζει ο ίδιος το μέλλον του.

Η Κούβα, με εφόδιο τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τη βοήθεια της ΕΣΣΔ και των σοσιαλιστικών χωρών και τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών του κόσμου, άντεξε στις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού, κατέγραψε επιτεύγματα πρωτοφανή για τα δεδομένα των χωρών της περιοχής και όχι μόνο.

Η νίκη της Κουβανικής Επανάστασης αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου. Επιβεβαίωσε τη ζωτικότητα του μαρξισμού - λενινισμού, της επαναστατικής πάλης και του προλεταριακού διεθνισμού απέναντι στην ηττοπάθεια και την υποταγή στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, στις κοινοβουλευτικές και ρεφορμιστικές αυταπάτες που ταλάνιζαν το εργατικό κίνημα. Θα παραμένει πάντα στην καρδιά της εργατικής τάξης και των λαών που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».

Εκδηλώσεις σε όλη την Κούβα

Με μια ποικιλία εκδηλώσεων, πολιτιστικών και πολιτικών, γιορτάστηκαν σε όλη την Κούβα τα 59 χρόνια από τη νίκη της Επανάστασης. Ειδικά στην πρωτεύουσα Αβάνα πραγματοποιήθηκε τελετή για την παράδοση του βιβλιαρίου του ΚΚ Κούβας σε 300 νέα μέλη του Κόμματος, όπου υπογραμμίστηκε η σημασία της συμβολής κάθε μέλους στην προσπάθεια για τη βελτίωση της οικονομίας. Η Μερσέντες Λόπες Ασεα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Α' Γραμματέας της Οργάνωσης της Αβάνας, σημείωσε ότι αντιμετωπίζονται οι περιορισμοί που προέρχονται από τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, καθώς και οι εκτεταμένες ζημιές από τον κυκλώνα «Ιρμα», που χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Αβάνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ