Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπερκαλύφθηκε το πλάνο και ο πήχης μπαίνει πιο ψηλά για το τελικό «κλείσιμο»

Κατά 106,65% υπερκαλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ με το ένατο κατά σειρά «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη, ενώ το αντίστοιχο πλάνο της ΚΝΕ υπερκαλύπτεται κατά 101%!

Το θετικό αυτό αποτέλεσμα δεν εφησυχάζει κανένα μέλος και φίλο του Κόμματος. Αντίθετα, μας γεμίζει με αισιοδοξία και πείσμα, στις μέρες που απομένουν μέχρι το τελικό «κλείσιμο» για να φτάσει όσο γίνεται ψηλότερα η απόδοσή μας. Η υπερκάλυψη του πλάνου, νωρίτερα μάλιστα από την ολοκλήρωση της μάχης αποτελεί και μια απάντηση στην πρόσφατη αντιδραστική τροπολογία της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων με την οποία κλιμακώνεται η προσπάθεια για παρεμπόδιση της οικονομικής στήριξης του Κόμματός μας από το λαϊκό υστέρημα.

Οι χιλιάδες κομμουνιστές και οι φίλοι του ΚΚΕ εδώ και σχεδόν δύο μήνες με το κουπόνι στο χέρι πραγματοποιούν ένα πολύ μεγάλο πολιτικό άνοιγμα και το αποτέλεσμα που μέχρι στιγμής καταγράφεται αποτυπώνει για μια ακόμα φορά τους δεσμούς που έχει το Κόμμα με τους εργαζόμενους, την εκτίμηση που τρέφει ο λαός για τη δράση του, την ανιδιοτέλεια με την οποία είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης. Μια μάχη με μεγάλες δυσκολίες, αφού η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά στρώματα έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το πενιχρό τους εισόδημα. Ομως αποδεικνύεται ότι είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που προτιμούν να δώσουν έστω και λιγότερα χρήματα στο ΚΚΕ σε σχέση με παλιότερα, παρά να διακόψουν αυτήν την υλική σχέση που έχουν με το Κόμμα.

Τις μέρες που απομένουν οξύνεται ακόμα περισσότερο και η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις, συμβάλλοντας να ξεδιπλωθούν όλες οι αρχές λειτουργίας μας: Η συλλογικότητα, η ατομική προσφορά, η αυταπάρνηση, ο ουσιαστικός έλεγχος της δουλειάς μας κ.λπ.

Στην πρώτη θέση με βάση το βαθμό κάλυψης του πλάνου, μετά το τελευταίο «κλείσιμο» βρέθηκε η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, με ποσοστό 132,89% καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο κατά 21,01%. Ετσι άφησε την μέχρι πρότινος πρώτη ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης, η οποία την είχε καλέσει σε άμιλλα, στην τρίτη θέση, με ποσοστό 126,72%. Φαίνεται ότι αυτός ο συναγωνισμός θα κριθεί μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνοντας κίνητρο και στις δύο Οργανώσεις. Στη δεύτερη θέση παραμένει η ΚΟ Εξωτερικού με 128,47%.

Η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας είναι σε άμιλλα και με την ΚΟ Πελοποννήσου, που όπως φαίνεται εξακολουθεί να μην την απειλεί αφού βρίσκεται στην 8η θέση με 103,53%. Μάλλον οι Ρουμελιώτες θα φιλοξενηθούν στον Ταΰγετο, όπως άλλωστε προέβλεπε και η άμιλλα ανάμεσα στις δύο ΚΟ. Μεγάλη παραμένει και η διαφορά στην άμιλλα ανάμεσα στην ΚΟ Αττικής, που υπερκαλύπτει το πλάνο της με 108,15% και στην ΚΟ Κ. Μακεδονίας που βρίσκεται στο 97,04%, μια ανάσα πριν την υπερκάλυψη.

Η κορύφωση της σημαντικής αυτής μάχης πρέπει να βρει όλες τις ΚΟ, από τις Οργανώσεις Περιοχής μέχρι την κάθε ΚΟΒ να έχουν υπερκαλύψει τα πλάνα τους, να έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να φτάσουν ακόμα πιο πλατιά στην εργατική τάξη με το κουπόνι. Η επιτυχημένη αυτή προσπάθεια αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη για τη χρονιά που ξεκινάει, χρονιά που το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ