Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προτάσεις για θέατρο τις μέρες των γιορτών

Θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δείτε αυτές τις μέρες και προσφέρονται και για ποιοτική ψυχαγωγία

«Το αγόρι με τη βαλίτσα»
«Το αγόρι με τη βαλίτσα»
«Ο Δρόμος Περνά από Μέσα»

του Ιάκωβου Καμπανέλλη,

Σκηνοθεσία Κώστας Καζάκος

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Εχει κερδίσει ήδη τις θετικές κρίσεις του κοινού. Μια παράσταση με αναγωγές στη σύγχρονη κοινωνία μας. Σ' ένα νεοκλασικό αρχοντικό που καταρρέει, ζουν ο ξεπεσμένος μεγαλοαστός και η αφοσιωμένη οικονόμος του. Εκεί καταφθάνει εξ Ευρώπης ο ανιψιός και κληρονόμος του, αλλά και ένας πολυμήχανος λαϊκός επιχειρηματίας μαζί με την όμορφη γυναίκα του, που τη θεωρεί κτήμα του. Με «κράχτη» τις πραγματικές αντίκες και την ιστορία του σπιτιού, θα πουλάνε έπιπλα πατιναρισμένα με ψεύτικες ιστορίες. Ομως, ο σκόρος κατατρώει τις αντίκες... Το τραγούδι της φθοράς κυριαρχεί παντού.

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Κώστας Καζάκος, Γιώργος Δάμπασης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αννα Γεραλή, Ομηρος Πουλάκης. Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη. Μουσική σύνθεση - επιμέλεια: Αλέξανδρος Καζάκος.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Στις 31/12 δεν θα πραγματοποιηθεί παράσταση. Την 1η Γενάρη θα ανέβει στις 21.00. Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.15, Σάββατο στις 18.30 και στις 21.15, Κυριακή στις 20.00.

Ακαδημίας 3, τηλ. 210.3636.144

***

«Αρης»

της Σοφίας Αδαμίδου,

«Αρης»
«Αρης»
Σκηνοθεσία Βασίλης Μπισμπίκης

Τεχνοχώρος «Cartel»

Με αγάπη και σεβασμό ανεβαίνει στη σκηνή ο μύθος του Αρη Βελουχιώτη, του κομμουνιστή, του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, που πέρασε στην αθανασία της συλλογικής μνήμης και συνείδησης. Στο ρόλο του Αρη ο Τάσος Σωτηράκης.

Υπόλοιποι συντελεστές: Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους. Σκηνικά - κοστούμια: Ομάδα «Cartel». Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Αρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00.

Μικέλη 4 και Αγ. Αννης, Βοτανικός, στάση μετρό «Ελαιώνας», τηλ. 6939898258

***

«Μετά την Βάρκιζα»

του Μυρώδη Αδαμίδη,

Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Θέατρο «Αλκμήνη»

Ενα έργο που βασίζεται σε πραγματική ιστορία και ιστορικά ντοκουμέντα. Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος, μια μάνα - χήρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δύο γιων της. Τα γεγονότα σύντομα μετατρέπουν την ελπίδα σε εφιάλτη, την αγάπη σε φόβο και το φόβο σε συμφορά.

«Ο Δρόμος Περνά Από Μέσα»
«Ο Δρόμος Περνά Από Μέσα»
Μουσική: Τάσος Σωτηράκης. Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης. Σκηνικά - κοστούμια: Ευθύμης Τζώρας. Βοηθοί σκηνοθέτη: Αννυ Ζερβού, Κωστής Σαββιδάκης. Παίζουν: Θεοδώρα Σιάρκου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Ειρήνη Πολυδώρου, Μάνος Κωστής, Σάββας Πογιατζής, Κωστής Σαββιδάκης.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30, τηλέφωνα κρατήσεων & πληροφορίες:

Αλκμήνης 8, Γκάζι, μετρό «Κεραμεικός», τηλ. 210.3428.650

***

«Κάλλιο πέντε και στο χέρι»

Θέατρο «Από Κοινού»,

Η αναθεώρηση της επιθεώρησης! Οι Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Ακης Σιδέρης, Αγγελική Ξένου και η μουσικός Τζο Μπάλτα επιστράτευσαν για άλλη μια φορά τον Πάνο Χατζηκουτσέλη στην καταγραφή των κειμένων (για τα «κακώς κείμενα»). Στον ίδιο ανήκει και ο τίτλος «Κάλλιο πέντε και στο χέρι», βάσει των μελών του θιάσου που συγκροτείται συμφώνως προς την οικονομική κατάσταση. Παράλληλα, υποδηλώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας αυτήν τη στιγμή...

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.15.

Ευπατριδών 4, Γκάζι, τηλ. κρατήσεων 211.4057.249

***

«Φουέντε Οβεχούνα - Η Πηγή των Αμνών»

του Λόπε ντε Βέγκα,

Σκηνοθεσία Σταύρος Τσακίρης

Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ενα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 21.00, οι φίλοι του θεάτρου, στην Πάτρα. Το έργο πραγματεύεται την πραγματική ιστορία των κατοίκων ενός χωριού της Ισπανίας του 1470, που ξεσηκώθηκαν εναντίον του αδίστακτου διοικητή Φερνάν Γκόμεθ ντε Γκουθμάν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Παρά τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστησαν οι κάτοικοί του, κανείς δεν ομολόγησε τη δολοφονία και η απάντησή τους ήταν μία: Την ευθύνη φέρει η Φουέντε Οβεχούνα, δηλαδή το χωριό.

Συντελεστές: Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος, Σκηνικά - κοστούμια: Παπατσαρούχας Βασίλης, Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος, Στίχοι: Γιώργος Μιχαηλίδης. Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Μάρκος Γέττος, Φάνης Δίπλας, Σπύρος Κουβαρδάς, Ελένη Μποζάκη, Κωνσταντίνος Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Νίκη Παύλου, Βασίλης Σιδερόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Νάνσυ Χριστοπούλου.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00 (31 Γενάρη δεν θα πραγματοποιηθεί η παράσταση).

Λεωφ. Οθωνος - Αμαλίας 6, Πάτρα, τηλ. 261 062 3730

***

«Το αγόρι με τη βαλίτσα»

του Μάικ Κένι,

Σκηνοθεσία Ηλίας Καρελλάς

Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Κάππα

Οσον αφορά τους μικρούς φίλους, ιδανική είναι η παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα». Μια διαφορετική περιπέτεια, που θα συναρπάσει, αλλά και θα ευαισθητοποιήσει, θα προβληματίσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. Ενα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Οταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι...

Το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία Μάικ Κένι επιλέγει να ανεβάσει την ερχόμενη σεζόν ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς σε μετάφραση - διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού θα ενσαρκώσει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης θα ερμηνεύσει ζωντανά στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ.

Κυψέλης 2, τηλ. 210.8831.068

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2013-10-13 00:00:00.0)
Σκηνές εκτός κι εντός(2001-12-04 00:00:00.0)
Θεατρική «βροχή» στην περιφέρεια(2001-07-11 00:00:00.0)
Εντός και εκτός(1999-08-18 00:00:00.0)
Θερινό ρεπερτόριο ποιότητας(1996-06-18 00:00:00.0)
Κάθε φέτος και... φτωχότερο(1996-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ