Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΖ
Από βδομάδα σε βδομάδα μετατίθεται η πληρωμή των τευτλοπαραγωγών

Με μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα η κυβέρνηση επιχειρεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τον κίνδυνο να μείνουν και πάλι απλήρωτοι οι τευτλοπαραγωγοί που προμηθεύουν με πρώτη ύλη τα εργοστάσιά της.

Η πληρωμή των τευτλοπαραγωγών μετατίθεται από βδομάδα σε βδομάδα παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΒΖ ότι θα πληρωθούν για τα τεύτλα που καλλιέργησαν και θα «περάσουν καλές γιορτές». Συνολικά τους οφείλονται περίπου 10,2 εκατ. ευρώ. Ποσό που περιμένουν να διαθέσει η πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς, αντί ποσότητας ζάχαρης 16.000 τόνων, που δεσμεύτηκε για το σκοπό αυτό από τη φετινή παραγωγή.

Χτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε για «αποκλειστική ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αρνείται να παράσχει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης την απαραίτητη κεφαλαιακή διευκόλυνση παρά την πλήρη κάλυψή της από τη διοίκηση της επιχείρησης» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει «μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της χώρας να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών και επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων, όπως διαχρονικά συνέβαινε στο παρελθόν».

Στο μεταξύ, η υπόθεση του διαγωνισμού πώλησης των θυγατρικών της Σερβίας έχει σιωπηρά κλείσει και το σενάριο που φαίνεται να επιστρέφει στο τραπέζι είναι και πάλι αυτό της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τον όμιλο, μητρική και θυγατρικές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ