Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η Τρελή του Σαγιό» στο Θέατρο Μπάρρυ στην Πάτρα

Για δύο μόνο μέρες, το «Αρμα Θέσπιδος» θα κάνει ένα «διάλειμμα» από τη μεταφορά των παραστάσεών του στις συνοικίες και τα χωριά και θα ανεβάσει τη φετινή παραγωγή του, «Η Τρελή του Σαγιό», στο Θέατρο Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 και Καρόλου), την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Δεκέμβρη, στις 9 μ.μ.

Θυμίζουμε ότι το «Αρμα Θέσπιδος» είχε δημιουργηθεί για να πάει το καλό θέατρο έως εκεί που δεν έχει παιχτεί ποτέ θεατρική παράσταση. Αν υπολογίσουμε ότι αυτά τα 3 χρόνια που υπάρχει έχει ανεβάσει 250 παραστάσεις τις οποίες έχουν παρακολουθήσει 25.000 θεατές, φαίνεται ότι έχει δικαιώσει το σκοπό που είχαν θέσει ο δήμος Πάτρας και το ΔΗΠΕΘΕ.

Η υπόθεση του έργου όπως περιγράφεται στο δελτίο Τύπου: «Η Ωρελί, μια εκκεντρική μποέμ Παριζιάνα, μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας μαφιόζων επιχειρηματιών να σκάψουν συθέμελα το Παρίσι για να αντλήσουν το πετρέλαιο που φημολογείται ότι κρύβεται στο υπέδαφός του. Γνωρίζοντας την απληστία των επιχειρηματιών για εύκολο χρήμα, η Ωρελί καταστρώνει ένα σχέδιο για να τους εξαφανίσει: Πρώτα διαδίδει πως γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το πετρέλαιο και έπειτα, με τη συνεργασία των φίλων της, περνάει τους μαφιόζους από μια δίκαιη δίκη και στο τέλος τους οδηγεί σε ένα σκοτεινό υπόγειο, όπου υποτίθεται ότι κρύβονται αμύθητα κοιτάσματα πετρελαίου. Τυφλωμένοι από την απληστία τους, οι μαφιόζοι επενδυτές πείθονται εύκολα και εγκλωβίζονται στο σκοτεινό υπόγειο. Ετσι, η Ωρελί έχει τη μοναδική ευκαιρία να τους εξοντώσει όλους και να προτείνει έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης απέναντι στην τυραννία του χρήματος».

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης. Διασκευή - σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος. Σκηνικά - κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου. Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου. Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Διονύσης Κλάδης, Βιβή Αλεξάνδρου.

Πληροφορίες - κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου «Απόλλων», 2610 273613.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ