Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΣΗ ΤΗΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ
Δεκάδες νεκροί άμαχοι από βομβαρδισμό λαϊκής αγοράς

ΣΑΝΑΑ.--

Ασταμάτητες είναι οι σφαγές του λαού της Υεμένης από τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της.

Μόνο χτες, τουλάχιστον 40 άμαχοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, σκοτώθηκαν σε λαϊκή αγορά στην πόλη Τάιζ της δυτικής Υεμένης, στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της. Αξιωματούχος του Υεμενίτη Προέδρου Χάντι, που υποστηρίζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σ. Αραβίας στη χώρα του, δήλωσε πως ο βομβαρδισμός έγινε... «κατά λάθος». Γεγονός είναι πάντως ότι από τέτοιους «κατά λάθος» βομβαρδισμούς σε σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια και κατοικημένες περιοχές έχουν σκοτωθεί μέσα στα τελευταία δυόμισι χρόνια πάνω από 10.000 άμαχοι...

Το Σαββατοκύριακο, προηγήθηκαν σφοδρότατοι βομβαρδισμοί και στη δυτική στρατηγική επαρχία Χοντάιντα, της οποίας το λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα θεωρείται η κύρια πύλη για την εισαγωγή πολλών αγαθών στην Υεμένη. Κατά τους βομβαρδισμούς αυτούς βρήκαν το θάνατο πάνω από 60 άτομα σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς Σιίτες ενόπλους Χούτι.

Αντιδράσεις σε Ιράν και Γαλλία

Τα συνεχή λουτρά αίματος σε βάρος του λαού της Υεμένης προκάλεσαν χτες την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Μπαχράμ Κασεμί. «Είναι κρίμα και δημιουργεί κατάπληξη ότι οι υστερικές επιθέσεις που γίνονται με αμερικανικά θανατηφόρα όπλα δεν προκαλούν αντιδράσεις από τους λεγόμενους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο Κασεμί κατά το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, IRNA.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αξιοποιώντας τον όλεθρο που προκαλεί από το Μάρτη του 2015 η επίθεση της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της στην Υεμένη για να προωθήσει τα γαλλικά μονοπωλιακά και γεωπολιτικά συμφέροντα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν στις 22 Δεκέμβρη, ζητώντας «πλήρη άρση του αποκλεισμού» της πολύπαθης χώρας. Εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας ανακοίνωσε την επικοινωνία του Μακρόν με τον Σαουδάραβα μονάρχη χτες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ