Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αντιπολεμική συγκέντρωση στις 9 Οκτώβρη

Η συγκρότηση επιτροπής για την κινητοποίηση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων ήταν το αποτέλεσμα σύσκεψης μαζικών φορέων και προσωπικοτήτων που συγκάλεσε η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη. Πρώτη ενέργεια της επιτροπής η διοργάνωση συγκέντρωσης στις 9 Οκτώβρη,στην πλατεία Κοραή, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών.

Το τρίπτυχο που θα κινηθεί η επιτροπή είναι κινητοποίηση:

  • Για να σταματήσει ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών ενάντια σε λαούς και χώρες.
  • Να μην εμπλακεί η χώρα μας με κανένα τρόπο στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.
  • Να σταματήσει η κρατική τρομοκρατία και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

«Μετά την ψήφιση του τρομονόμου δημιουργείται ένα αστυνομικό κράτος που στο στόχαστρό του έχει βασικές δημοκρατικές ελευθερίες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τούσσας ανοίγοντας τη σύσκεψη, προσθέτοντας ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταστρατήγησης θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. «Καλούμε όλους τους φορείς στη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής που θα είναι ανοιχτή και για άλλες συμμετοχές», τόνισε.

Τα πρώτα 11 μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή είναι οι: Τούσσας Γιώργος, Συρίγος Απόστολος, Παπαδοπούλου Ελένη, Μαργανέλης Χρήστος, Καρακώστας Δημήτρης, Νουφαρίτσης Μιχάλης, Κυζίλης Κλεάνθης, Θωμάρεη Σοφία, Παπακωνσταντίνου Στάθης, Μιχαλάκος Σταύρος.

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων πήραν μέρος εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Μετάλλου, τη ΔΗΚΕΒΕ, τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, την ΟΓΕ, Επιτροπές Ειρήνης, Λογιστών, Συνταξιούχων, του Συνδικάτου Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος, της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, της ΠΕΑΕΑ, του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ