Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιόρτασε την υπερκάλυψη, συνεχίζει τη μάχη!

Στο 102% έφτασε η κάλυψη του στόχου της Οικονομικής Εξόρμησης

Από το πανηγυρικό «κλείσιμο» της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών
Από το πανηγυρικό «κλείσιμο» της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών
Κλίμα ενθουσιασμού επικρατούσε χτες βράδυ στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, καθώς η υπερκάλυψη του πλάνου της για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος έφτασε στο 102%!

Με πλήρη γνώση της σημασίας που έχει για το Κόμμα συνολικά, τη λειτουργία και τη δυνατότητα ανάπτυξης της πολιτικής του δράσης, μέλη του Κόμματος δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία σε αυτήν τη μάχη, που γιορτάστηκε δεόντως με κρασάκι και μεζέδες.

Οπως, άλλωστε, επεσήμαναν, η υπερκάλυψη του πλάνου αποτελεί και μια απάντηση στην απόπειρα της κυβέρνησης μέσα από αντιδραστικές αλλαγές στο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, κλιμακώνοντας από εκεί που σταμάτησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με τον νόμο 4304/2014, την προσπάθεια για παρεμπόδιση της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, που στηρίζεται οικονομικά από το υστέρημα του λαού και αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα.

Η υπερκάλυψη του πλάνου της ΚΟ Αττικής, όπως εξάλλου και όλων των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ, βασίζεται στα μικροποσά που συγκεντρώνουν μέλη και φίλοι του Κόμματος από τους ανθρώπους του μόχθου που το ενισχύουν οικονομικά σε ένδειξη αναγνώρισης της στάσης, της δράσης του και διαπιστώνοντας στην πράξη ότι η ενίσχυση αυτή επιστρέφει στους ίδιους με άλλη μορφή, μέσα από την καθημερινή πάλη.

Κάθε σύντροφος στην ΚΟ Αττικής χτες βράδυ είχε να διηγηθεί ιστορίες συγκινητικές και διδακτικές που επιβεβαιώνουν πόσο μεγάλη προσπάθεια περικλείει αυτό το 102%, σε ποιο βαθμό εκφράζει τους άρρηκτους δεσμούς που το ΚΚΕ έχει σφυρηλατήσει με τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πόση μεγάλη ώθηση δίνει στον καθένα τους για συνέχιση της προσπάθειας για την ισχυροποίηση του Κόμματος.

Στα γραφεία της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών το γλεντάκι κράτησε έως αργά το βράδυ, καθώς η Οργάνωση υπερκάλυψε το πλάνο της σε ποσοστό 107,15%. Ο Θ. Χαρός, μέλος του Γραφείου της ΤΟ, σημειώνει την ικανοποίηση για την υπερκάλυψη, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό κάθε άλλο παρά εφησυχάζει την Οργάνωση, καθώς συνεχίζει αποφασιστικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο τέλος της Εξόρμησης. Τονίζει ότι χρόνο με το χρόνο οι δυσκολίες μεγαλώνουν λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των ανθρώπων του μόχθου, ωστόσο, προσθέτει, ότι μεγαλώνει και το κύρος του Κόμματος, γεγονός που επιτρέπει ακόμα πλατύτερο άνοιγμα σε περισσότερους ανθρώπους που απ' το υστέρημά τους ενισχύουν το ΚΚΕ. «Η καλή πορεία κάθε χρόνο των Οργανώσεων, το ότι αυτή είναι μια μάχη που κερδίζεται είναι ενδεικτικό ότι έχουμε πατήματα στον κόσμο», σημειώνει.

Στα γραφεία κυριαρχούσαν τα νιάτα, καθώς οι περισσότεροι μαζεμένοι εκεί ήταν πολύ νέοι σε ηλικία. Ρωτήσαμε έναν από τους παλιότερους συντρόφους, τον Α. Μπούκουρη, μέλος της ΤΕ Τηλεπικοινωνιών, που μας είπε ότι πράγματι στις εταιρείες του κλάδου δουλεύουν πολλοί νέοι άνθρωποι, με εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, χαμηλούς μισθούς, δίχως δικαιώματα και η προσπάθεια της Οργάνωσης επικεντρώνεται στην οργάνωσή τους, ώστε ενωμένοι να παλέψουν ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο. Είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, υπογραμμίζει, με μισθούς - φιλοδωρήματα που ενισχύουν το ΚΚΕ, συνεισφέρουν αποφασιστικά και μάλιστα φέτος μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων σε σχέση με πέρυσι συμμετείχε στην Εξόρμηση και αυτό είναι ένα βασικό ποιοτικό στοιχείο που καταγράφει η Οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ