Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Λίστα δώρων για τις επιχειρήσεις - αυταρχισμός για το λαό

Για το σύνολο των νέων μέτρων που ψήφισε χτες η Βουλή τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «είναι το καλύτερο πολιτικό υπαλληλικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφερόμενος στις τροπολογίες που έχουν ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και ικανοποιούν ανάγκες των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα:

  • Για την τροπολογία που απελευθερώνει το επάγγελμα του φαρμακοποιού, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η συγκεντροποίηση, ικανοποιώντας την αξίωση των φαρμακοβιομηχάνων να μπουν και στη λιανική αγορά. Συμπλήρωσε ότι με αυτήν την τροπολογία διαμορφώνονται κίνδυνοι και για τη δημόσια υγεία από την υπερκατανάλωση φαρμάκων.
  • Δώρο στο κεφάλαιο χαρακτήρισε και την τροπολογία που διαγράφει τους πρόσθετους φόρους στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ανέδειξε ότι τα ποσά αυτά είναι «απροσδιόριστα» από το Γενικό Λογιστήριο και ότι αυτή η τροπολογία έρχεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση σκέφτεται τρόπους για να φορολογήσει επιπλέον τα λαϊκά εισοδήματα και ψάχνει κι άλλες μορφές φορολογικής επιβάρυνσης.
  • Για την τροπολογία που αυξάνει τον ΦΠΑ στα νησιά, σημείωσε ότι συνιστά πρόσθετη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των λαϊκών οικογενειών, καθώς έχουν να κουβαλήσουν και όλα τα προηγούμενα βάρη που τους φόρτωσαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σχολιάζοντας τη διατήρηση για έξι ακόμα μήνες του μειωμένου ΦΠΑ είπε ότι το κάνει για να περάσει πιο εύκολα η οριστική κατάργησή του. Ανέφερε ότι θέση του ΚΚΕ είναι η κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ που πληρώνει ο λαός και από αυτή την άποψη απαίτησε από την κυβέρνηση να φέρει τροπολογία αναστολής επ' αόριστον της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ.
  • Χαρακτήρισε «αίσχος» την τροπολογία που επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές σε εργαζόμενους που πληρώνονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης, λέγοντας ότι έτσι μειώνεται ο μισθός κατά 26,9% και νομιμοποιείται αυτή η άτυπη μορφή απασχόλησης. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιβραβεύει τον εργοδότη γιατί δεν θα έχει καμιά συμμετοχή στην ασφαλιστική δαπάνη. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα στις επιχειρήσεις ότι δεν χρειάζεται να έχουν εργαζόμενους με εξαρτημένη μορφή εργασίας, νομιμοποιώντας την εργασιακή ζούγκλα.
  • Για την τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση εντείνει την κρατική αυθαιρεσία. Ανέδειξε ότι επίδικο της τροπολογίας δεν είναι να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία, αφού αυτό ομολογείται και από την εισηγητική έκθεση, όπου αναφέρεται ότι το μέτρο επιβάλλεται από «υπέρτατο συμφέρον δημόσιο και δημοσιονομικό». Το υπέρτατο συμφέρον αυτό είναι η «σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όχι η σωτηρία των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων», σημείωσε.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν έχουν τέλος τα δωράκια στους ομίλους(2021-10-05 00:00:00.0)
Κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά(2021-06-24 00:00:00.0)
Αθλια μεθόδευση με αισχρές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής(2019-08-09 00:00:00.0)
Κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου(2018-11-14 00:00:00.0)
Σημαντική πρωτοβουλία - συμβολή στην πάλη συνταξιούχων και νησιωτών(2018-07-07 00:00:00.0)
Θυσία στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τα ΒΑΕ(2009-07-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ