Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Για «εμπρηστική» δήλωση έκανε λόγο ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, σχολιάζοντας στον ρ/σ «Πρακτορείο» τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου περί «εναλλακτικών λύσεων, μέσω διπλωματίας, προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο, ή στρατιωτικής επέμβασης» στα «προβλήματα» που - κατά την Αγκυρα - υπάρχουν στο Αιγαίο.

«Εγώ θα έλεγα», πρόσθεσε, «ότι όσον αφορά τα ζητήματα της κυριαρχίας της Ελλάδας επί της χωρικής της έκφρασης, όπως αυτή βγαίνει από τις διεθνείς συνθήκες, και τα τρία αυτά απορρίπτονται».

Σημείωσε ότι «για εμάς γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν», συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν ζητήματα τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε με την Τουρκία, π.χ. η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος, τα ζητήματα των οικονομικών σχέσεων» κ.ά., «αλλά αυτά τα ζητήματα απλά δεν τα συζητάμε».

Κατέληξε πως για «το φαινόμενο των παραβιάσεων ή των - πολλές φορές - προκλητικών δηλώσεων που βγαίνουν είτε από βουλευτές ή από άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, αυτά πρώτα και κύρια αντιμετωπίζονται με τον διπλωματικό τρόπο και τη διεθνή εξαγγελία των δικών μας θέσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ