Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Εχει κι αυτός σχέδιο για το κεφάλαιο...

Με βασική «έγνοια» την «ανταγωνιστικότητα» και κερδοφορία του κεφαλαίου, αλλά και με «αγωνία» να δείξει στο κεφάλαιο ότι η ΝΔ μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί τις υποθέσεις του, ο Κυρ. Μητσοτάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι απέτυχε και ως «αντιμνημονιακή» και ως «μνημονιακή», ως διαχειριστές του τρίτου μνημονίου, που υπερψήφισε και η ΝΔ.

Σημείωσε ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η εγχώρια οικονομία «έχει τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη», είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2018 είναι άλλος ένας προϋπολογισμός «αχρείαστης λιτότητας» για το κεφάλαιο και τους στόχους του, ενώ στο κοινό αυτό έδαφος της στρατηγικής του κεφαλαίου, αμφισβήτησε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η οικονομία υπεραποδίδει, λέγοντας ότι αντίθετα πέφτει έξω σε όλους τους βασικούς στόχους της.

Οτι ο ρυθμός ανάπτυξής της είναι αναιμικός, με χαμηλότερη από χρόνο σε χρόνο ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση, γεγονός που απέδωσε κατά βάση στην «υπερφορολόγηση» των επιχειρήσεων, αλλά και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση από «λάθη» και «ανικανότητα» έχει δεσμεύσει την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία με μέτρα αυστηρής επιτήρησης για πολλά χρόνια μπροστά, υπονοώντας δηλαδή ότι δεν θα υπάρχει το «δημοσιονομικό περιθώριο» για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για μια σειρά άλλα ζητήματα, όπως για διαπλοκή με συστήματα παράνομου τζόγου και καναλάρχες, αλλά και για σκόπιμη καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων.

Παρακάτω, μίλησε για «ωρολογιακές βόμβες» που αφήνει η τωρινή κυβέρνηση στην επόμενη να τις διαχειριστεί: Την τραγική - όπως την χαρακτήρισε - κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες και την έλλειψη ρευστότητας στη ΔΕΗ, προϊδεάζοντας για δραστικά μέτρα σε αυτά τα δύο πεδία.

Εστίασε στην «έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής» και την υποχώρηση της «ανταγωνιστικότητας», «όπου η χώρα μας υποχωρεί συνεχώς, παρά τους χαμηλούς μισθούς και την κατάρρευση αξιών», παρά δηλαδή το τσάκισμα του λαού στο οποίο πρωταγωνίστησε και το κόμμα του από κυβερνητικές θέσεις τα προηγούμενα χρόνια, προσέθεσε δε ότι «χιλιάδες θέσεις εργασίας καρκινοβατούν, αποκρατικοποιήσεις σέρνονται, μεγάλες επιχειρήσεις με ιστορία δεκαετιών κλείνουν τα εργοστάσιά τους και μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες».

Σ' ένα τέτοιο πλαίσιο, επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της αστικής διαχείρισης, μακριά από τα «δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας», κάνοντας το κράτος «μικρότερο και αποτελεσματικότερο» για τις ανάγκες των ομίλων, προσελκύοντας «επενδύσεις» με νέα προνόμια στο κεφάλαιο. «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο ριζικής ανασυγκρότησης και μία αποφασισμένη ηγεσία που θα το εφαρμόσει χωρίς αναστολές και χωρίς την ανάγκη εξωτερικών παραινέσεων», είπε, δηλώνοντας «έτοιμος» να υλοποιήσει τα σχέδια του κεφαλαίου για ανάκαμψη των κερδών του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δρόμος εξόδου»...(2017-07-26 00:00:00.0)
Με «οδικό χάρτη» τα μνημόνια διαρκείας(2016-11-10 00:00:00.0)
Πιέζει για «επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο(2016-01-26 00:00:00.0)
Προχωράει το «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας»(2011-02-12 00:00:00.0)
Διαχείριση της κρίσης από τη σκοπιά της πλουτοκρατίας(2010-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ