Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ
Κάλεσμα για οργάνωση και αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, με την οποία καλεί τους εργαζόμενους σε οργάνωση και πάλη για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η 18η Δεκέμβρη ανακηρύχθηκε το 1990 από τα Ηνωμένα Εθνη ως Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, για την "Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους". Σήμερα, οι μετανάστες καταμετρούνται σε περισσότερους από 232 εκατομμύρια, ποσοστό περίπου το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, που ζουν εκτός της πατρίδας τους, χωρίς να εξαιρούνται οι Ελληνες.

Ιδια για όλους η αιτία που οδηγεί στο δρόμο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Πόλεμοι, φτώχεια, ανεργία, ανέχεια, φαινόμενα σύμφυτα με την ιμπεριαλιστική πολιτική και τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, που οδηγούν στον ξεριζωμό.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση και πάλη για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών. Δεν ξεχωρίζει τους εργάτες και τους ανέργους από το χρώμα, τη θρησκεία, τη γλώσσα και την ιδιαίτερη κουλτούρα. Δίνει ενιαία τη μάχη κόντρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την ΕΕ, που οδήγησαν και συνεχίζουν να κρατούν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου. Που κρατούν στην ομηρία χιλιάδες μετανάστες, που περιμένουν 2 και 3 χρόνια να προωθηθούν οι αιτήσεις τους για υπηκοότητα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, άδεια παραμονής και τους αναγκάζουν να διπλοπληρώνουν ακριβά παράβολα και να πέφτουν στα δίχτυα παράνομων κυκλωμάτων ή και νόμιμων δουλεμπορικών γραφείων και την ίδια ώρα προετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στο δικαίωμα στο άσυλο και απελάσεις.

Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τεράστια ευθύνη για τη δημιουργία και ένταση του προσφυγικού προβλήματος, συμμετέχουν ενεργά σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, ενισχύουν όλα τα σχέδια και προγράμματα του ΝΑΤΟ, δίνουν "γην και ύδωρ" στους φονιάδες των λαών. Εχουν τεράστια ευθύνη για τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική ροή των νέων που φεύγουν από τη χώρα μας για μια θέση εργασίας και ένα καλύτερο μεροκάματο.

Το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι καλύτερη προσφορά στην πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών είναι η ανάπτυξη της δουλειάς των Σωματείων, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων με στόχο τη συσπείρωση Ελλήνων και ξένων εργατών στα συνδικάτα που αντιπαλεύουν την αντιμεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συγκρούονται καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στους δρόμους, με την εργοδοσία και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου, για την ικανοποίηση των αναγκών της τάξης μας.

Ελληνες και μετανάστες διεκδικούμε: Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Να σταματήσει ο Γολγοθάς της απόκτησης οποιουδήποτε νομιμοποιητικού εγγράφου για τους μετανάστες. Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που γεννούν μετανάστευση και προσφυγιά. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς. Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στο σοβινισμό. Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Να στελεχωθούν οι δημόσιες κρατικές δομές με τις αναγκαίες προσλήψεις. Να καταργηθούν οι διάφορες ΜΚΟ που με κρατική στήριξη κάνουν μπίζνες με την προσφυγιά και τον ανθρώπινο πόνο. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να ανατραπούν οι αποφάσεις ΕΕ και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση όλων των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα παιδιά των προσφύγων να νιώσουν ότι ζουν - όσο αυτό είναι δυνατόν - σε κανονικές συνθήκες. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη (18 Δεκεμβρίου)(2023-12-16 00:00:00.0)
Για την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη(2020-12-19 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων(2018-06-16 00:00:00.0)
ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ υποκρίνονται για τους πρόσφυγες(2015-09-26 00:00:00.0)
Εργάτες ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο(2015-06-21 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ υποκρισίας μπρος στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα(2011-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ