Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Για τα κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών σε πολλά σχολεία της χώρας, λόγω της συμμετοχής τους σε αγώνες, το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Με αφορμή τα μαθητικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας τη μέρα της απεργίας, 14 Δεκέμβρη, καταγράφτηκαν δεκάδες κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών σε πολλά σχολεία της χώρας. Στόχος αυτών των ενεργειών ήταν να μη συμμετάσχουν οι μαθητές στα απεργιακά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη».

Στην Ερώτηση αναφέρονται περιστατικά από τα Τρίκαλα, τη Λαμία, τη Γραβιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τη Νάουσα, το Ιλιον, την Ξάνθη και τα Γιάννενα και σημειώνεται: «Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανωμένος αγώνας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, για μια ζωή με δικαιώματα είναι αυτό που ενοχλεί. Οι μαθητές διώκονται και τιμωρούνται για να τρομοκρατηθούν, να μην παλεύουν, για να σκύβουν το κεφάλι απογοητευμένοι και φοβισμένοι μπροστά στην αδικία, να είναι υπάκουοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, που υπογράφει την Επίκαιρη Ερώτηση, ρωτά τον υπουργό Παιδείας:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου οι μαθητές να απαλλαγούν από κάθε τιμωρία και να σταματήσει κάθε απειλή προς τους μαθητές που αγωνίζονται για σχολείο και ζωή με δικαιώματα;
  • Υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει τις συνελεύσεις των μαθητών;

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ