Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - δικαστών

Εντείνεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους δικαστές, μετά την απόφαση του ΣτΕ ότι δεν είναι νόμιμη η Υπουργική Απόφαση για το ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» όλων των υπόχρεων. Ενδεικτικές του κλίματος, μετά και τις ανακοινώσεις των δικαστικών ενώσεων, ήταν οι προχτεσινές διαρροές του Μαξίμου, αμέσως μετά την επίμαχη απόφαση: «Να δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος».

Επίσης, λίγες ώρες μετά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, στη Βουλή όπου συζητιόταν ο προϋπολογισμός, είπε πως «μετά την απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί διακαώς τη συνεργασία. Ομως πάνω απ' όλα θέτει ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας. Δηλαδή τον έλεγχο όλων για όλα. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις, όπως έγινε με την προηγούμενη Απόφαση και με αυτή, τότε νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση πόθεν έσχες δεν υπάρχει. Ας το καταλάβουν. Οσοι λένε το αντίθετο κοροϊδεύουν την κοινωνία».

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, νομικοί διατυπώνουν ερωτήματα ως προς την τύχη που θα έχουν τα προσωπικά δεδομένα και στοιχεία που έχουν κατατεθεί μέσω των δηλώσεων των πόθεν έσχες, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε ως μη νόμιμη τη σχετική Υπουργική Απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ