Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Καταγγέλλει τις απόπειρες υπονόμευσης της οργάνωσης των εργαζομένων

Την υπονομευτική δράση συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου στη ΛΑΡΚΟ, που εκβιάζουν εργαζόμενους προκειμένου να διαγραφούν από μέλη του, καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ «παίρνουν τηλέφωνα σε μέλη μας και τους λένε να διαγραφούν. Μάλιστα, όπως λένε και οι ίδιοι, παρεμβαίνουν σε "όσους είναι φίλα προσκείμενοι στη ΔΑΚΕ". Ετσι χαρακτηρίζουν τους εργαζόμενους βάζοντάς τους κομματικές - παραταξιακές ταμπέλες, λες και οι εργαζόμενοι είναι ιδιοκτησία τους (...) Το Συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ να τους γυρίσουν την πλάτη. (...) Να τους κόψετε τον βήχα! Οπως κάνουν τα μέλη μας είτε ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό είτε σε εργολάβο. Ολοι είμαστε μια γροθιά που μέρα με τη μέρα δυναμώνει και φέρνει αποτελέσματα προς όφελος των εργαζομένων συνολικά.

Τέλος, κανείς εργαζόμενος να μη διαγραφεί από το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. Αξία δεν έχει να διαγράφεσαι από ένα ιστορικό Σωματείο που είναι κτήμα των εργαζομένων, αξία έχει να ξεμπήξεις τις συμβιβασμένες δυνάμεις, που το απαξιώνουν για κομματικά συμφέροντα και προσωπικά ρουσφέτια. Αξία έχει να βαδίζεις με κριτήριο ότι όλοι είμαστε εργάτες και όχι με το ποιος και πού είναι "φίλα προσκείμενος"...».

Απλήρωτοι μέχρι και πέντε μήνες εργολαβικοί στη ΛΑΡΚΟ

Την ώρα που συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και δράση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, η μισθοδοσία εργαζομένων στις εργολαβικές εταιρείες ΤΕΧΝΟΣΤΗΛ και «Μπέλλος», που απασχολούνται στη ΛΑΡΚΟ, έχει καθυστέρηση από 5 μέρες έως 2 μήνες.

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου, «οι εργολάβοι ισχυρίζονται ότι "δεν θα πληρώσουν αν δεν τους πληρώσει η ΛΑΡΚΟ", εσείς (σ.σ. η διεύθυνση της ΛΑΡΚΟ) λέτε ότι είστε "σε οικονομική στενότητα" και η κυβέρνηση μας μιλά για "δίκαιη ανάπτυξη".

Το καθεστώς των εργολαβιών είναι διαχρονική κυβερνητική και διοικητική επιλογή για να συμπιεστούν μισθοί και δικαιώματα στο σύνολο των εργαζομένων (...) Τα μόνα θύματα από αυτήν την κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι σε όλες τις εργολαβίες στη ΛΑΡΚΟ που εργάζονται μαζί με το μόνιμο προσωπικό για έτη καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου».

Το Συνδικάτο απαιτεί την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ακόμα, ζητά την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, προκαταβολή και δώρα των εργαζομένων στις εργολαβίες μέχρι και αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ