Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Δράσεις για το κεφάλαιο, ανέξοδες υποσχέσεις για αντιπλημμυρικά έργα

Eurokinissi

Οι ανέξοδες υποσχέσεις στο λαό της Δυτικής Αττικής περί έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και οι σαφείς διαβεβαιώσεις για στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στην περιοχή για την προώθηση σχεδιασμών μετατροπής σε κέντρο διαμετακόμισης, ήταν τα χαρακτηριστικά της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στο περιφερειακό «αναπτυξιακό συνέδριο» που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ελευσίνα.

Ο πρωθυπουργός φόρτωσε τις ευθύνες για την πρόσφατη τραγωδία στους προηγούμενους, που άφησαν, όπως είπε, την περιοχή στην τύχη της, δίχως χωροταξικό σχεδιασμό, και έκαναν τα στραβά μάτια στον πολλαπλασιασμό των αυθαιρέτων. Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε σε αοριστολογίες, μίλησε για Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας που θα ολοκληρωθούν έως το Μάρτη και έως τότε υποσχέθηκε ενίσχυση της Περιφέρειας για υλοποίηση άμεσου προγράμματος αντιπλημμυρικών έργων, αν και ακόμα κονδύλια για κάτι τέτοιο δεν καταγράφονται πουθενά στον προϋπολογισμό για το 2018.

Πίσω από τα περί «ταξικότητας ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης», ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κρύψει ότι το ίδιο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης υπηρετεί η πολιτική του. Εξάλλου, κοκορεύτικε για τα εύσημα που αυτή αποσπά, για την «εμπέδωση της σταθερότητας και την εκκίνηση της ανάκαμψης», για το ότι «τα ελληνικά ομόλογα στις αγορές γύρισαν στις τιμές του 2006», επειδή «το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας είναι πια εξαιρετικά σημαντικό»...

Επιστρατεύοντας τις γνωστές αυταπάτες περί του δίκαιου χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ένα αφήγημα που καταρρέει υπό το βάρος της σκληρής για το λαό πραγματικότητας, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για δράσεις και μέτρα στήριξης της βιομηχανίας, «που είναι άλλωστε αποφασιστικός τομέας του στρατηγικού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», όπως:

-- Μετεγκατάσταση των βιομηχανιών της Δυτικής Αττικής σε οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα έτσι ώστε να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας.

-- Ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων, καθώς και των υποδομών που είναι αναγκαίες για τη σωστή λειτουργία τους, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Υποδομών.

-- Κίνητρα από το ΕΣΠΑ και τον «αναπτυξιακό» νόμο, για τη μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων σε οργανωμένες περιοχές υποδοχής, εντός οργανωμένων υποδοχέων.

Για τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) εξήγγειλε μια σειρά από παρεμβάσεις, που αφορούν «την ενεργοποίηση του σχετικού νόμου, που παραμένει ανενεργός από το 2014, καθώς και την αποσαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τους κανόνες αποθήκευσης και μεταφοράς των αγαθών», προσθέτοντας πως «στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, η χώρα διαθέτει εξαιρετικά πλεονεκτήματα, τα οποία, αν αξιοποιηθούν με την κατάλληλη στρατηγική, μπορούν να μας καταστήσουν παίκτες διεθνούς εμβέλειας».

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο. «Το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο στη χώρα, με υψηλή - θα έλεγα - γεωστρατηγική σημασία για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα ανέφερε: «Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 - 2020, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται συνολικά 610 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Ενώ για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων έχουν υποβληθεί 14 επενδυτικά σχέδια συνολικής δημόσιας δαπάνης 1,2 εκατ. ευρώ».

Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε, τέλος, και την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που προέκυψε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, ως βήμα σύνδεσης «της γνώσης με τις αναπτυξιακές ανάγκες και δυνατότητες της Δυτικής Αττικής», ενώ κόμπασε για «σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση των υποδομών Υγείας στη Δυτική Αττική»!

Τους ενόχλησε η κινητοποίηση

Εξάλλου, τη σφοδρή ενόχληση της κυβέρνησης προκάλεσε η κινητοποίηση εργατικών συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων την Κυριακή ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα που διοργάνωσε στην Ελευσίνα, σε μια περιοχή που ακόμα μετράει τις πληγές της από την πρόσφατη τραγωδία με τους 23 νεκρούς. Το χορό της αντι-ΚΚΕ επίθεσης ξεκίνησαν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα διάφορα επίσημα και ανεπίσημα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης, στο διαδίκτυο, να έχουν στην κυριολεξία «λυσσάξει» να πρωταγωνιστήσουν στον κομμουνιστικό οχετό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ