Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Συζήτηση για την απαγόρευση ναζιστικών συμβόλων

Συζήτηση με θέμα την «απαγόρευση των ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων και συνθημάτων σε όλη την ΕΕ» διεξήχθη στις 13/12/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην εισηγητική τοποθέτησή του ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στα εγκλήματα του φασισμού, σημειώνοντας ότι «με την απόφαση - πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με το ποινικό δίκαιο, τα κράτη - μέλη πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η παρακίνηση σε βία ακόμα και με τη χρήση ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων και συνθημάτων έχει ποινικοποιηθεί από τον εθνικό νόμο. Η επιβολή του εθνικού νόμου και η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνά και να διώκει αυτές τις συμπεριφορές. Η Κομισιόν επιτηρεί την εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας.

Τα τελευταία έτη 9 κράτη - μέλη έκαναν τροπολογίες στο ποινικό τους δίκαιο για να το εναρμονίσουν. Η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται για τα υπόλοιπα κενά που υπάρχουν σε εθνικές νομοθεσίες».

Η όλη συζήτηση επιχείρησε να κρύψει ότι ο ναζισμός και ο φασισμός είναι γέννημα - θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί η άνοδος των εγκληματικών φασιστικών μορφωμάτων, εθνικιστικών δυνάμεων στα κράτη - μέλη της ΕΕ, ως δήθεν «περιθωριακό» φαινόμενο. Αποτυχημένη μέχρι γελοιοποίησης ήταν και η προσπάθεια από διάφορα φασιστοειδή ευρωβουλευτές να θολώσουν τα νερά, ζητώντας την κατάργηση των φασιστικών συμβόλων με όρο την απαγόρευση και των κομμουνιστικών. Αρνήθηκαν ορισμένοι κιόλας ότι είναι φασίστες και υποστηρικτές των ναζί, όπως ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Επιτήδειος, που στην τοποθέτησή του κατηγόρησε τους κομμουνιστές ότι προσάπτουν σε ...αθώους εθνικιστές (όπως οι δωσίλογοι και οι συνεργάτες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στην Ελλάδα, για παράδειγμα) κατηγορίες ότι είναι φασίστες και υποστηρικτές των ναζί...

Αυτό πάντως που φανερώθηκε για μια ακόμα φορά είναι ότι βγάζουν μάτι και δεν μπορούν να αποσιωπηθούν τα εγκλήματα του φασισμού, οι ναζιστικές θηριωδίες, ούτε να αποκρυφτεί η λάμψη της αλήθειας ότι οι λαοί απελευθερώθηκαν από το φασιστικό τέρας με την τεράστια συνεισφορά της ΕΣΣΔ που το συνέτριψε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ