Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ιστορικό θράσος η αποσιώπηση της Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το κλείσιμο της Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την αποσιώπησή της από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 14 Δεκέμβρη, για τις «Εργασίες της Επιτροπής Αναφορών το 2016».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην ομιλία του συγκεκριμένα: «Χτες, 13 Δεκέμβρη, συμπληρώθηκαν 74 χρόνια από το Ολοκαύτωμα, δηλαδή την εκτέλεση όλων των ανδρών και αγοριών των μαρτυρικών Καλαβρύτων, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Ενα από τα δεκάδες ολοκαυτώματα, τα χιλιάδες εγκλήματα του ναζισμού στην Ελλάδα, για τα οποία, παρά τις αποφάσεις διεθνών οργάνων, η Γερμανία ουδέποτε πλήρωσε αποζημιώσεις.

Κι όμως, η πλειοψηφία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, αξιοποιώντας και την άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί, δεν διερεύνησε την Αναφορά που κατέθεσε η Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για τις αποζημιώσεις αυτές, αλλά διέγραψε από τα πρακτικά της Επιτροπής ακόμη και το ότι υπήρξε ποτέ μια τέτοια Αναφορά.

Αυτό εσείς το ονομάζετε "δημοκρατικό έλεγχο". Δεν είναι απλό λάθος. Είναι ιστορικό θράσος.

Ετσι ξαναγράφει η Ευρωπαϊκή Ενωση την Ιστορία: Με διαστρεβλώσεις, εφευρέσεις φανταστικών γεγονότων, αποσιωπήσεις των πραγματικών.

Ετσι παίρνουν θάρρος ακροδεξιοί, ναζιστές, χρυσαυγίτες νοσταλγοί του Χίτλερ, το οπλισμένο χέρι αυτού του συστήματος κατά του λαού.

Οσο και εάν διάφοροι εδώ μέσα το θέλουν και επιμένουν, η μνήμη είναι όπλο στα χέρια των λαών και δεν θα το παραδώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ