Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβαθμίζουν τη συμμετοχή του κεφαλαίου στο πλιάτσικο

Ο δεύτερος κυβερνητικός στόχος, αυτός της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, δεν αφορά ούτε την ειρήνη, ούτε την αλληλεγγύη των λαών και ας ορκίζονται σε αυτά οι υπουργοί της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.

Αφορά την αναβάθμιση της συμμετοχής της Ελλάδας, δηλαδή του ελληνικού κεφαλαίου, στους ανταγωνισμούς, στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, στη μοιρασιά των αγορών, στο πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών.

Αλλωστε, η εξωτερική πολιτική είναι συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής. Δεν γίνεται να έχεις πολιτική υπέρ των λαών, τη στιγμή που πρώτα και κύρια ματώνεις το δικό σου λαό.

Τι, αλήθεια, επιδιώκουν; Επιδιώκουν αξιοποιώντας και τους τριγμούς που τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν στις σχέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, να γίνουν αυτοί οι σημαιοφόροι τους στην περιοχή...

Εξ ου και οι συμφωνίες τους με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, για νέες στρατιωτικές βάσεις και αγορές πολεμικών αεροσκαφών.

Εξ ου και η αναβάθμιση των σχέσεων, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, με κράτη - δολοφόνους όπως το Ισραήλ, που αυτήν την περίοδο κλιμακώνει την επίθεση απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

Οταν μάλιστα αυτή η κυβέρνηση κατά τ' άλλα «αριστερή» δεν τόλμησε εδώ και δύο χρόνια, και παρά τη σχετική απόφαση της Βουλής, να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Εξ ου και η πώληση όπλων σε κράτη όπως η Σαουδική Αραβία, που πρωτοστατούν στο αιματοκύλισμα λαών, όπως της Υεμένης, ή χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές του ISIS.

Εξ ου και η διάθεση 4 δισ. κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που οι στρατιώτες στο Μεσολόγγι τρώνε φαγητό γεμάτο σκουλήκια.

Κι έχει μεγάλη σημασία, ο ελληνικός λαός, δίπλα στον αγώνα που δίνει για τους μισθούς, τις συντάξεις, το εισόδημα, να βάλει και τον αγώνα ενάντια σε αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που, όπως και οι οικονομικές κρίσεις, είναι «νύχι - κρέας» με αυτό το βάρβαρο σύστημα.

Οχι μόνο γιατί δεν πρέπει να δεχτεί η χώρα μας να συμμετέχει στο αιματοκύλισμα άλλων λαών, αλλά και γιατί η ιστορία έχει δείξει ουκ ολίγες φορές ότι αυτή η πολιτική ούτε τα κυριαρχικά δικαιώματα προστατεύει, ούτε προφυλάσσει από τον κίνδυνο να βρεθεί και ο ελληνικός λαός μπλεγμένος σε αυτό το μακελειό.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.

Και η επίσκεψη Ερντογάν, με την αναβάθμιση όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, είναι το τελευταίο παράδειγμα.

Και το αποτέλεσμα αυτό δεν μπορεί να «ξεπλυθεί» με τη διαφήμιση οικονομικών συμφωνιών, ανάμεσα σε τμήματα του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου, όπως κάνει σήμερα σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ο υπουργός Εξωτερικών, απ' τις οποίες οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.

Και, μάλιστα, έχει και το θράσος να ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ έχει μεγάλη ιδέα για την αστική τάξη της Ελλάδας, ενώ δεν είναι έτσι. Θα τους απαντήσουμε απλά ότι μάλλον αυτοί έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, εάν νομίζουν ότι η αστική τάξη της Ελλάδας χορεύει στο δικό τους ρυθμό. Θα είναι όμως αργά, όταν κατανοήσουν ότι όπως πάντα όλοι τους αποτελούν μόνο πολιτικό προσωπικό, τα πιόνια αυτής της τάξης, που έχει την πραγματική ιδιοκτησία και εξουσία και πάνε απλά όπου πάει το συμφέρον των δικών της και των ξένων συμμάχων.

Τους προτείνουμε, επίσης, να μελετήσουν την παλιότερη και πρόσφατη ιστορία της χώρας, όπου οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετείχαν πάμπολλες φορές σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις για λογαριασμό της αστικής τάξης, έστω και με σχέσεις ανισοτιμίας, σε ρόλο κολαούζου. Ας μην κάνουν, λοιπόν, πως δεν καταλαβαίνουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ