Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
6ο ΕΠΑΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Απείλησαν με αποβολή μαθήτρια επειδή μιλούσε με μέλη της ΚΝΕ έξω από το σχολείο!

Καταγγελία του Τομεακού Συμβουλίου Ιωαννίνων της ΚΝΕ

Την τρομοκρατία σε βάρος μαθητών του 6ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Μαθητών Ιωαννίνων της ΚΝΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διεύθυνση του σχολείου, μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 14ης Δεκέμβρη, «έφερε δύο φορές Αστυνομία (Τετάρτη και Πέμπτη) για να διώξει μέλη της ΚΝΕ που έκαναν εξόρμηση έξω από το σχολείο για να ενημερώσουν τους μαθητές για την πορεία, αντιμετωπίζοντάς τους σαν εγκληματίες και... πήρε τηλέφωνα σε σπίτια μαθητών και έδωσε και σε μια μαθήτρια αποβολή, γιατί τόλμησαν να μιλήσουν(!) στην είσοδο του σχολείου με την ΚΝΕ»!

Απέναντι σε αυτά, το ΤΣ Μαθητών Ιωαννίνων της ΚΝΕ καλεί «τον καθένα να βγάλει συμπεράσματα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι μαθητές είχαν πάντα και θα συνεχίσουν να έχουν για πρότυπά τους τους αγωνιστές καθηγητές τους, αυτούς που στέκονται στο πλευρό τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και στη ζωή.

Η απάντηση που θα δοθεί, και στο 6ο ΕΠΑΛ, είναι η καλύτερη οργάνωση των μαθητών στα μαθητικά τους συμβούλια, η ζωντανή και συλλογική συζήτηση και διεκδίκηση μέσα και έξω από το σχολείο σε συντονισμό με τους υπόλοιπους μαθητές της πόλης. Το σύνθημα των μαθητών "Σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει" είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οποιος νομίζει πως μπορεί να επιβάλει τη σιωπή, την υποταγή και το συμβιβασμό με τέτοιες τρομοκρατικές μεθόδους είναι βαθιά νυχτωμένος.

Γιατί η ΚΝΕ βρίσκεται και θα βρίσκεται σε κάθε χώρο όπου μορφώνεται και ζει η νεολαία. Για να φωτίζει την αιτία της αδικίας που ζουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, που δεν είναι άλλη από το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Απάντηση σε όλα αυτά είναι τώρα ακόμα πιο δυνατή ΚΝΕ μέσα στα σχολεία, να πυκνώσουν οι φάροι που θα σπέρνουν το σπόρο της αμφισβήτησης, να γεμίσουν τα σχολεία με τη φλόγα των επαναστατών που παλεύουν για ένα σχολείο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζουν, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό», καταλήγει το ΤΣ Μαθητών Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δυνατή ΚΝΕ στα σχολεία σημαίνει δυνατοί μαθητικοί αγώνες! Ελα μαζί μας!»(2023-02-01 00:00:00.0)
Ανανεωμένο και με πολύ πλούσιο πρόγραμμα(2020-07-25 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα για το δικαίωμα στη μόρφωση(2019-12-10 00:00:00.0)
Σύσκεψη μαθητών ΕΠΑΛ(2018-03-13 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση των μαθητών σήμερα(2010-03-17 00:00:00.0)
Δυναμικές αποφασιστικές κινητοποιήσεις(2009-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ