Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε την Παρασκευή, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής, με τον υπεύθυνο για την Ευρώπη υφυπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ιβάν Χιλ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Χουάν Κάρλος Φερνάντες, διευθυντή του τμήματος Ευρώπης του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας, και τον Βενεζουελάνο πρέσβη Φαρίντ Φερνάντες.

Στη συνάντηση έγινε αμοιβαία ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπως και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ο Ιβάν Χιλ ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη θέση που πήρε ενάντια στις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Βενεζουέλα και τη σταθερή αλληλεγγύη με το λαό της, και προσκάλεσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα να επισκεφθεί τη χώρα. Ο ΓΓ της ΚΕ σημείωσε ότι το ΚΚΕ τάσσεται σταθερά από θέση αρχών ενάντια στις πιέσεις και τα επεμβατικά σχέδια των ΗΠΑ, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική παρέμβαση, που αμφισβητεί το δικαίωμα του λαού της Βενεζουέλας να καθορίζει τις τύχες της χώρας του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ