Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας καταλήχθηκε το Μάρτη του 2016. Στη «Δήλωση» που είχε εκδώσει τότε η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας, και στο πλαίσιο των «ανταλλαγμάτων» προς την Τουρκία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, καταγραφόταν «η προετοιμασία για την απόφαση επί του ανοίγματος νέων κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις προσχώρησης το συντομότερο δυνατόν», για κατάργηση της βίζας για Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται το χώρο Σένγκεν, για επίσπευση της εκταμίευσης 3 δισ. ευρώ και παροχή επιπλέον κονδυλίων.

Εκτοτε απαγορεύεται στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που βρίσκονται στη χώρα μας όχι μόνο να μετακινηθούν προς τις χώρες προορισμού τους, αλλά ακόμα και να μετεγκατασταθούν στην ηπειρωτική χώρα. Στους περισσότερους προσφυγικούς καταυλισμούς οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες, επικίνδυνες για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα αυτών των ανθρώπων, που γίνονται «πιόνια» στα γεωπολιτικά παιχνίδια και έρμαια διαφόρων μηχανισμών οι οποίοι μυρίστηκαν «ψητό» στα κονδύλια που ρέουν απ' την ΕΕ για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Το ΚΚΕ ήταν εξαρχής αντίθετο στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, αναπτύσσοντας από την πρώτη στιγμή δράση για την ανακούφιση των προσφύγων, για τον απεγκλωβισμό τους, για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς, για ανάδειξη των προβλημάτων, για την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ