Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018
Αντιλαϊκό - ταξικό εργαλείο για την υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου

Τη σημασία του για τους στόχους του κεφαλαίου αποκάλυψαν με τις τοποθετήσεις τους χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ

Eurokinissi

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε χτες η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018, με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εντείνει την άγρια επίθεση σε βάρος των αναγκών της εργατικής τάξης, συνολικά του λαού, για να ενισχύσει παραπέρα την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Το σκηνικό ήταν και χτες το ίδιο. Σε μοιρασμένους ρόλους, από τη μία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί της κυβέρνησης με τοποθετήσεις «καρμπόν» αναπαρήγαγαν το «αφήγημα» της απροκάλυπτης κοροϊδίας για το «τέλος των μνημονίων», τον ερχομό της «νέας αντιμνημονιακής εποχής», την απάτη της «δίκαιης ανάπτυξης» κ.ο.κ. Από την άλλη, η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, σιγοντάροντας την εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, την κατηγόρησαν για «ανικανότητα» στη γρήγορη επίτευξη των σχεδιασμών των επιχειρηματικών ομίλων για επενδύσεις, προβάλλοντας τις δικές τους διαχειριστικές προτάσεις.

Τον ταξικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα του φετινού προϋπολογισμού, ως ενός ακόμα βασικού κρίκου για την υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου, ανέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ